Iskolaválasztási káosz 5 pontban

2017. március 9. 12:04
napocska
napocska
Melyik iskolát válasszam a leendő 7 évesemnek? A tanító nénit nézzem, vagy a módszert? Közel legyen, vagy utazzunk 8 évig naponta fél órákat reggelente? Ki segít, melyik tanulmányt olvassam el, ki mondja meg a tutit? A zene legyen a fontos, vagy a nyelv, esetleg a sport?

Melyik iskolát válasszam a leendő 7 évesemnek? A tanító nénit nézzem, vagy a módszert? Közel legyen, vagy utazzunk 8 évig naponta fél órákat reggelente? Ki segít, melyik tanulmányt olvassam el, ki mondja meg a tutit? A zene legyen a fontos, vagy a nyelv, esetleg a sport? 5 pont, leendő elsős anyukáknak, hogy felesleges túlizgulni a kérdést, így is, úgy is megtanul írni, olvasni, számolni. A lényeg:  a magabiztosság, a nyugalom,  és a bizalom!

1. Engedd el a gyereket!

Könnyű azt mondani. Hogyan engedjem el, mikor még csak most született? Nemrég még pelenkáztam, velem aludt, gondosan megválogattam a barátait, sőt még az óvodát is nagyon nehezen találtam meg. Hogyan engedjem el egy ismeretlen közösségbe, ahol egyedül kell helytállnia, ahol egyedül kell megvívnia a mindennapi harcait, ahol magának kell megtalálnia a barátokat? Nem lehetne, hogy még egy évet óvodába járjon? Talán akkor felkészülnék időben!

2. Bízz a rendszerben!

Milyen rendszerben bízzak? Hogyan tanítanak, mi alapján? Miért kell egy elsős gyereknek majd annyi lecke, különóra? Vajon biztos megtanul majd  írni, olvasni, számolni? Tudom, nálam okosabbak, tapasztaltabbak biztatnak, hogy csak jó lesz, s még egy elsősnek  sem okozott ez problémát. De mi van, ha már tud írni, sőt kiválóan olvas? Akkor majd unatkozni fog az órákon?

(...)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés