Családi Csapatépítési Konferencia

2017. április 3. 23:21
Legyen az otthon a veszekedések helyett, az együttműködés terepe! Az Értsünk szót április 22-én félnapos konferenciát szervez a Lurdy Konferencia Központban, amelynek központi kérdése a békés, de hatékony családon belüli együttműködés.
A rendezvény célja, hogy gyors, működőképes módszereket, eszközöket adjon a szülők kezébe, így nem fogják magukat tehetetlennek érezni egy kritikus pillanatban, ezáltal elkerülhetővé válnak a veszekedések, kiabálások.
 
Minden család más, és más problémákkal küzd. A feszültségek felszínre törhetnek egy reggeli indulás, vagy egy esti vacsora alkalmával is. Első és legfontosabb feladat, hogy meg kell teremteni egy bizalmi légkört az eredményes kommunikáció végett. Az együttműködés nem tananyag, a szülők felelőssége, hogy a gyerekek megtanulják. Ehhez el kell mondani pontosan, hogy mit várunk el tőlük, de a fenyegetőzéseket kerülni kell, mert csak azt érjük el, hogy kellemetlenül érzik magukat. Hasonló a helyzet, ha jutalmazással próbálunk hatni rájuk. 
 
A konferencia előadásai során terítékre kerül a családi együttműködés minden szereplője: a pár-, a szülő-gyerek- és a testvéri kapcsolatok.
 
Az Értsünk szót létrehozói, dr. Skita Erika és Turáni Szabolcs, akik kiemelten fontosnak tartják a szemléletváltást a szülők és pedagógusok körében. Képzéseiket 2010 óta tartják többek között kommunikáció, együttműködés, büntetésmentes fegyelmezés témakörökben, illetve 2012 óta akkreditált pedagógusképzést is vezetnek.  A hozzájuk fordulók megtapasztalják, hogyan használhatják az érzelmi intelligenciájukat, tehetik hatékonyabbá a mindennapjaikat és a döntéseiket. 2015-ben jelent meg Érzelmi intelligencia gyakorlatok című kiadványuk, ezt követte 2016-ban az érzelmi kártyacsomag. Az áprilisi konferencián mutatják be az Érzelmi intelligencia gyakorlatok kamaszoknak szóló változatát, illetve a Tündérkirálynő kristályai című mesekönyvüket, valamint második alkalommal hirdetik meg a Büszke vagyok rád! pályázatukat. 
 
A rendezvényről további információk itt olvashatóak.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés