Mantyusok könyvbemutató Bosnyák Viktóriával

2017. március 14. 21:23
Végre ismét olvasható Bosnyák Viktória nagy sikerű Mantyusok-sorozata, amelyet 2017. március 18-án egy interaktív könyvbemutató keretében ismertetnek meg a közönséggel, a Libri Duna Plaza Meseboltjában.
Ki ne szeretne kiskutyát? Tomi is vágyik rá, de ahhoz le kell küzdenie félénkségét. Ha ez sikerül, nemcsak kutyát kap, de, bármilyen hihetetlen, vele együtt egy manót is. Kíváncsi vagy, hogyan? Mindjárt elmesélem!” 
 
A kötetekhez Rippl Renáta készített új és imádnivaló rajzokat, a lehető legkönnyebben olvasható betűk kialakításában, pedig - segítve az olvasási nehézségekkel küzdő gyereket - a diszlexiával foglalkozó Meixner Alapítvány működött közre. A kötet azért is fontos, mert mint történet segíti a szorongó gyerekeket. A meséhez otthon és az iskolában egyaránt eljátszható drámapedagógiai feladatok is kapcsolódnak.
 
Ritka öröm olyan történettel találkozni, ami ilyen sokoldalúan segít a gyermekeknek gyakorló szövegolvasóvá válni. Eleinte, amikor az olvasástechnika és a szövegértés még egymást támogatják, az érdeklődés hamarabb véget érhet, mint maga a szöveg. A Mantyusok története izgalmas, szókincse, nyelvezete optimális a kezdő könyvolvasóknak. Jó szívvel ajánljuk az első olvasmányok egyikének.
 
A könyvbemutatón a szerzővel a Kolibri Kiadó főszerkesztője, Balázs Eszter Anna beszélget, és ahol a gyerekeket számtalan izgalmas, a könyvhöz kapcsolódó, interaktív játék várja, akik közül a szemfülesek csodaszép mantyusos könyvjelzővel is gazdagabbak lehetnek.
 

A bemutatóval kapcsolatos további információ itt olvasható. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés