Gyerek, rendelésre – mit üzen Ronaldo fura apasága?

2017. március 14. 10:31

Máthé Zsuzsa
Kötelék
Úgy éli az életét, mintha minden emberi kapcsolat pénzzel kifizethető, szerződéses viszony lenne, mely kénye-kedve, hóbortjai szerint alakítható.

„Ronaldo tehát nem családot, »csak« gyereket akar, talán hétéves fia szórakoztatására, akinek szintén nem jutott anyuka, mert az alkalmi kapcsolatban fogant kisfiú születésekor a futballgéniusz »megvette« a megejtett nő anonimitását és távoltartását - egy kisebb vagyonnal fizette ki, hogy sose bukkanhasson fel fiúk életében.

Az aranylabdás sztár csúfot űz emberi kapcsolatokból, kilúgozza a legalapvetőbb emberi kötelékeket. Gondolkodásmódja azt üzeni, hogy a gyermek tárgy, sőt árucikk, a nő pedig eszköz és díszlet a férfi oldalán.

Mondhatnánk, magánügy. De nem egészen.

Mert fiaink rajonganak ezért a futballistáért (több mint 120 milló kedvelés a Facebook-on!), hordják a nevével varrott pólókat és példaképként tekintenek rá, lányaink pedig azt hihetik, ő az igazi, a nagybetűs férfi, akiért minden nő eped.

Nem kétséges, hogy Ronaldo nagyszerű focista, akit azonban emberként egyetlen kisfiú vagy kislány elé nem állítanék példaképként. Mert úgy éli az életét, mintha minden emberi kapcsolat pénzzel kifizethető, szerződéses viszony lenne, mely kénye-kedve, hóbortjai szerint alakítható.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés