A harmincas kismamák gyermekei inteligensebbek

2017. március 16. 17:26
Valóban befolyásolja a leendő anya életkora a gyermek intelligenciáját? Egy angol tanulmány készítői szerint igen! A Blikk.hu írása.
Főleg a húszas éveik közepén, végén lévő nők érzik úgy, hogy egyre nagyobb rajtuk a nyomás, mert egyre többen szülnek az ismeretségi vagy baráti körükben. Ha hihetünk egy a közelmúltban a Journal of Biodemography and Social Biology szaklapban megjelentett tanulmánynak, akkor nyugodtan hátradőlhetnek, mert jó okuk van rá.
 
A London School of Economics kutatói 18.000 brit gyermek adatait elemezték. Azt szerették volna kideríteni, mennyire befolyásolta az anya szüléskori életkora gyermeke későbbi fejlődését.
 
Kiderült, hogy azoknak az anyáknak a gyermekei, akik a harmincas éveikben szültek, intelligensebbek, mint azoknak, akik a húszas vagy a negyvenes éveikben hozták világra gyermeküket.
 
Ennek valószínűleg az az oka, hogy azok a nők, akik a harmincas éveikben vállalkoznak első csemetéjük megszülésére, már túl vannak a kezdeti nehézségeken, legtöbbször már befejezték tanulmányaikat, és magasabb a jövedelmük is. Ezenkívül tartós párkapcsolatban élnek, és tervezik a várandósságukat - írja a Blikk.hu.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés