Javulnak a fiatal vállalkozók nemzetközi lehetőségei

2017. március 16. 15:08
Johannesburgban 171 ország vállalkozásfejlesztői, valamint a Fiatal Vállalkozók Hete szervezői gyűltek össze, hogy előremozdítsák a globális vállalkozói környezetet. A Család.hu cikke.
A napokban rendezik meg a világ legnagyobb fiatal vállalkozói kongresszusát Johannesburgban, a Global Entrepreneurship Congress-t (GEC). A találkozón Magyarországot Kovács Patrik képviseli, aki a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének, valamint Európa legmeghatározóbb, legnagyobb Európai Fiatal Vállalkozói Ernyőszervezetének is az elnöke. A kongresszuson 171 ország képviselteti magát, valamint számos szakértő, politikus és globális cég is az előadók sorában van - írja a Család.hu.
 
A GEC egyik fő témája a gazdasági utánpótlás-nevelés globális szinten, illetve a fiatal vállalkozók nemzetközi lehetőségekhez és kapcsolatrendszerhez juttatása. Erről Kovács Patrik elmondta, hogy Magyarországon is hatalmas problémát jelent a fiatal generáció alacsony vállalkozási kedve és a generációváltás kérdése.
 
A FIVOSZ éppen ezért olyan szolgáltatásokat fejleszt folyamatosan, amelyekkel világszerte segíteni tud a vállalkozás indításban és az egyre növekvő nemzetközi lehetőségek kiaknázásában. A cél, hogy a magyar fiatalok egyre többet profitálhassanak abból, hogy a FIVOSZ a világ legnagyobb nemzetközi vállalkozásfejlesztői közösségének immár egy évtizede megbecsült tagja.
 
Fontos, hogy a fiatalok nemzetközi módon gondolkodjanak, mivel a világ számos pontján gyarapodnak robbanásszerűen az üzleti lehetőségek. A fejlődő fiatal társadalmak egyszerre jelentenek kihívást és lehetőséget, akár egy magyar vállalkozás számára is. A külföldi üzleti tevékenység kockázatait pedig csökkenteni lehet a megfelelő felkészültséggel és kapcsolatrendszerrel” – mondta Kovács Patrik.
 
A világ legnagyobb vállalkozásösztönző hálózata, a Global Entrepreneurship Week keretében 2017-ben tizedik alkalommal rendezi meg a FIVOSZ a Fiatal Vállalkozók Hetét. A program ideje alatt számos vidéki városban és Budapesten várják a fiatal vállalkozókat ingyenes előadásokkal, tematikus konferenciákkal.
 
A rendezvénnyel a FIVOSZ hidat épít a generációk között, és olyan platformot tud létrehozni, amellyel a fiatalok tömegének tud segíteni tippekkel, információkkal. A jubileumi Fiatal Vállalkozók Hetének egyik fő témája a nemzetközi lehetőségek kiaknázása - zárja sorait a Család.hu.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés