Horizon Zero Dawn – Az open-world videojátékok királynője

2017. március 18. 6:30

Brandon Hackett
SFmag
A videojáték-történelem egyik legjobb prológusa és egyben oktatórésze során erőlködés nélkül, a főhőst megismerve, megkedvelve vele együtt sajátítjuk el az irányítást.

És, hogy végezetül megmagyarázzam a címet. A király számomra a Witcher 3 és Geralt, de a Horizon Zero Dawnt bátran oda merem rakni mellé, és ez nagyon nagy szó. Hatalmas Witcher 3 rajongó vagyok, és nem gondoltam volna, hogy bármilyen nyílt világú videojáték megközelítheti mostanság Geralt kalandjait, de a Horizonnak sikerült. Sőt, a két videojáték szinte kiegészíti egymást, ugyanis ami az egyiknek az erőssége, az a másikban pont nem olyan jó. A Horizon Zero Dawn térképe kisebb, de sokkal változatosabb, egyedibb koncepciójú és pláne sokkal szemgyönyörködtetőbb világgal rendelkezik, mint a Witcher 3, amely hatalmas és félelmetes mennyiségű tartalommal rendelkezik, de a környezet, a szokásos álközépkori fantasy hangulat egy idő után egyhangúvá válik. A Horizon Zero Dawnt 55 óra alatt játszottam végig (át lehet rohanni rajta 30 óra alatt), a Witcher 3-at 120 óra alatt (45 óra alatt is végig lehet játszani, de minek?), utóbbiban sokkal, de sokkal-sokkal több a küldetés, a városai élőbbek, miközben a Horizon fősztorija sokkal izgalmasabb és hosszabb. A karakterek, párbeszédek szórakoztatóbbak és sokkal jobban vannak megírva a Witcher 3-ban, de a harcrendszere kicsit egysíkú és monoton, kihívást szinte alig jelentett. A Horizon viszont ebben magasan kiemelkedik, bármely találkozás a robotokkal hatalmas élményt tud jelenteni, epikus csatákat eredményez.

A Horizon Zero Dawn egy szívvel-lélekkel készített, lenyűgöző alkotás, tökéletes példa arra, hogy miért szeretem a science fictiont és a videojátékokat. Úgyhogy ha van Playstation 4-etek (vagy a nagyobb teljesítményű PS4 Pro), ez egy kötelező és kihagyhatatlan videojáték. Ha pedig esetleg gondolkodtok a beszerzésen, mostantól a Horizon Zero Dawn is ott vár benneteket a minőségi exkluzív kínálatban. A Guerrilla Games nemrég jelentette be, hogy a történetet folytató DLC-n dolgoznak, közben pedig a játékból az első két hét alatt már több, mint 2,6 millió példányt adtak el.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában