Lego módszertant vezethetnek be az iskolákban

2017. március 20. 8:39
Világszerte bevált, több tantárgynál is alkalmazható oktatási módszertan érkezhet a magyar iskolákba a kormány és a Lego Manufacturing Kft. által 2016 novemberében kötött megállapodásnak köszönhetően.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára elmondta, hogy Czunyiné Bertalan Judit kormánybiztos koordinálásával 2015 januárja óta dolgoznak azon, hogy ez a több országban sikeresnek bizonyult nemzetközi gyakorlat, a Lego oktatás módszertan a magyar gyerekek számára is elérhetővé váljon.

Az uniós forrásból megvalósuló program kiírása után minden iskolának lehetősége lesz pályázat benyújtására. Az elbírálás során előnyt élveznek majd a hátrányos helyzetű, illetve alacsonyabb tanulói átlagponttal rendelkező iskolák.

Rétvári Bence kiemelte, hogy a Lego oktatási programja segíti a gyerekek motiválását, erősíti a hátrányosabb helyzetű régiók felzárkózását célzó oktatási stratégiát. Az új módszertan alapvető készségfejlesztéssel támogatja a szaktárgyi tudást, és lehetővé teszi, hogy a fiatalok a munkaerő-piacon aktívabb, kreatívabb, versenyképesebb tudással tudjanak majd érvényesülni.

Kitért arra is, hogy a módszertan a Lego Education különféle csomagjaitól függően több tantárgy keretén belül is alkalmazható. Példaként említette a matematika, informatika, természettudományi tárgyakat, a magyar irodalmat, magyar nyelvtant, idegen nyelveket.

A Lego módszertanát eddig több mint 50 külföldi iskolában próbálták ki, jó eredménnyel. A Lego mérnökei a különféle segédeszközeiket úgy alkották meg, hogy a kísérletekben részt vevő diákok aktív közreműködésük nyomán első kézből, saját tapasztalataikkal fejlesszék a szerkezetek működésével, valamint a programozási technikákkal összefüggő ismereteiket. A diákok átélhetik az önálló felfedezés izgalmát, valamint olyan létfontosságú készségekre tehetnek szert, melyek jövőbeli sikereik zálogai lehetnek.

(MTI)

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az üzlet az üzlet.
A "demokráciákban" az a tudomány, amire pénzt adnak.
Középkor a javából.

Miről beszélsz te?
Szerető gondoskodás?
Ott, ahol a ruhája és az anyja soványsága/kövérsége számít a megítélésben?
Ott, ahol három hülye gyerek képes meghatározni egy teljes gyerekközösség mindennapjait?
Ott, ahol a tanár meg sem szólíthatja a szülőt, ha drogozáson "kapja" a gyereket?
Ott, ahol a tanárnak el kell viselnie a megaláztatást, ha a gyerek életét szeretné megmenteni, amikor a szülő feljelenti?
Ott, ahol az általános harmadikban tokásnak kiáltják ki a gebe-sovány kislányt?
Ott, ahol a tanár nem beszélhet őszintén a szülővel, mert fogalma sincs, hogy melyik brancshoz tartozik a kedves anyuka/apuka?
Ott csak egyet lehet tenni: Egyetérteni a demokratikusan zsarnok , szarházi , a mindent ráhagyó óvodai/iskolai vezetőkkel, különben repülsz?
A kérdés az, mitől rettegnek a tanárok/nevelők/tanítók? Az elhülyített tanároktól, nevelőktől és szülőktől.
Ugyanis: aki megfelel negyvenkilencnek, azt az ötvenedik ki tudja készíteni.

Van egy jó módszer! Okos embereknek kell tanítaniuk! Értelmes szülőknek kell nevelniük.
Elő kell venni a jó ABC-s könyvet, a matematikát, fizikát, kémiát meg minimum olyanoknak kell tanítaniuk, kik pl. nekem tanították.
A tömegkommunikációból meg el kell zavarni a semmihez sem értő, magyarul beszélni nem tudó hölgyeményeket és urakat, komoly, a szavaikért felelősséget is vállaló tanárokra, médikusokra lenne szükség.
Ámbár az is lehet, hogy a mai liberális szenny hordalékát már semmivel sem eltüntetni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés