Szezonnyitó családi sportfesztivál a Velencei-tónál

2017. március 28. 23:24
A Velencei-tó melletti Tóparti - Futóparti 12 éve indult, pont azzal az elhatározással, hogy ettől kezdve minden évben április első hétvégéje a futás és a szabadidősport szerelmeseié legyen. A Velencei-tó körüli futás a sportszerető barátok és családok jó hangulatú összejövetele, amely mára igazi élményeseménnyé nőtte ki magát – írja a Felelős Szülők Iskolája.

Az április 2-án megrendezésre kerülő eseményen a 28 km-es távot teljesítő indulók mellett a Felelős Szülők Iskolája szervezésében, a Decathlon támogatásával a családokat, gyerekeket is várják az agárdi versenyközpontban futással, kiegészítő sportprogramokkal.

A Decathlon jóvoltából 4 kategóriában (óvodás, alsó és felső tagozatos korcsoport, valamint családi futam) szerveznek családi- és gyerekfutóversenyt, ahol minden célba érkezőnek éremmel kedveskednek, mert a Tóparti Futópartin mindenki győztes, aki teljesíti a távot. Emellett az indulók között értékes Decathlon nyereményeket és további ajándékokat sorsolnak ki. A gyerekek a Decathlon park eszközeit, egy felfújható foci- és kosárlabda pályát, a trambulinokat és a ping-pong asztalokat  is ingyenesen használhatják majd a sportfesztiválon.

„Idén 3. éve szervezzük meg április első hétvégéjén a Családi- és Gyerekfutást a Tóparti Futópartihoz kapcsolódva. Azt tapasztaljuk, hogy amíg az egyik szülő (általában az apuka) teljesíti a tókerülő 28 km-es távot, addig az anyuka és a gyerekek szívesen töltik az időt mozgással, sportolással a Velencei-tó partján a tavaszi napsütésben. Innen indult az ötlet, hogy a versenyközpontban szervezzünk egy sportfesztivált, ezáltal az egész család átélheti a közös sportolás élményét. Fontosnak tartjuk a rendszeres testmozgást, a sport általi nevelést, valamint az egészséges életmód értékeinek átadását már a legkisebbek számára is, ezért kiemelt jelentőségű ez a rendezvény nekünk. Külön köszönjük a Decathlonnak, hogy hasonló értékeket képviselve már a 3. éve állnak a kezdeményezés mellé” – fogalmazott Vargacz Alexandra, a Felelős Szülők Iskolája ügyvezetője.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A futamokon indulók száma limitált. 
A rendezvénnyel kapcsolatos további információk a honlapon, és a Facebook oldalon találhatóak.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés