Öt módszer a gyermek érzelmi intelligenciájának növelésére

2017. március 29. 15:41
Család.hu
Család.hu
Az érzelmi intelligencia az egyik legfontosabb dolog, amit szülőként átadhatunk a gyermeknek: mások érzéseinek, érzékenységeinek figyelembe vétele, az emberi viselkedés, az empátia fontossága tartozik egyebek mellett ide. A kérdés csak az, hogyan csináljuk jól.

„Az érzelmi intelligencia az egyik legfontosabb dolog, amit szülőként átadhatunk a gyermeknek: mások érzéseinek, érzékenységeinek figyelembe vétele, az emberi viselkedés, az empátia fontossága tartozik egyebek mellett ide. A kérdés csak az, hogyan csináljuk jól.

Csoportos tevékenység

Egy gyermek életében nagyon fontos, hogy csoportban dolgozzon, legyen az sport, vagy zene, kórus, zenekar. Ezen keresztül ugyanis együttműködést, a másik tiszteletét, munkájának elismerését tanulja, nem beszélve arról, hogy figyelnie kell a másikra, a közös ritmusra, vagy csapatsportokban a közös célok elérésére, a taktika betartására.

Vágjunk furcsa arcokat

Ez elsőre talán furcsán hangzik, de a különböző arckifejezések különböző érzelmeket indítanak el az agyban. Érdemes például azt játszani a gyerekkel, hogy mi mondunk neki egy érzelmet, neki pedig azt egy arckifejezéssel vissza kell adni.”

(...)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés