Ma van a Láthatatlan Munka Világnapja

2017. április 4. 11:34
Április első keddje a Láthatatlan Munka Világnapja: a Fiatal Családosok Klubja ebből az alkalomból különleges szépség, stílus és egészség-estekkel készül. Azoknak a nőknek kívánnak segíteni, akiknek az otthoni teendőik mellett a hétköznapokban már nemigen jut energiájuk önmagukra. Az M1 vendége Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója volt – számol be a hirado.hu.

Láthatatlan munkának nevezünk minden olyan tevékenységet, amiért az azt végző személyek nem kapnak fizetést – a megnevezés alapvetően a háztartási munkát, tehát a főzést, mosást, takarítást fedi, de ide sorolható a idősgondozás, a gyermekek ápolása, illetve mindennemű önkéntesen végzett feladatkör.

Egy kimutatás szerint a láthatatlan munka a GDP egyharmadát teszi ki. Ha az említett főzést egy szakács, a takarítást pedig egy takarítónő bérével helyettesítjük, igen magas összeget kapunk – ráadásul az esetek többségében ezen tevékenységeket mindenki a szabadidejében végzi.

Az FICSAK szeretné emlékezetessé tenni a világnapot, hiszen fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy minden nőnek szükséges lenne időt szakítania magára, éppen ezért a szervezők ma, illetve holnap este két helyszínen várják a kikapcsolódni vágyó hölgyeket, és adott esetben urakat is.

Hogy az érintettek kiszakadhassanak a mindennapi mókuskerékből, különféle szépségápolási szolgáltatást, így sminkest, fodrászt és kozmetikust vehetnek igénybe; egészségszakértőkkel találkozhatnak, sőt: neves fellépők is színesítik majd az eseményt – a programokat bővebben is megtalálják a FICSAK facebook-oldalán.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egyrészt: mióta kizárólagosan női feladatok ezek?
Másrészt: most már munkának könyveljük el, hogy főzöl-mosol magadra meg a gyerekedre? Bazze ez a minimum amióta az emberiség létezik. De láthatatlan munka meg GDP, meg mi volna ha házvezetőnő végezné fizetésért. Eszem megáll.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés