#FreeTheFeed

Legyen szabad a szoptatás! – kampány Londonban

2017. április 5. 12:24

Az Egyesült Királyságban március 26-án ünneplik az anyák napját, ennek alkalmából két hete vasárnap egy hatalmas női mellet helyezett London Shoredicth nevű részén található, egyik épület tetejére egy, a szabad nyilvános szoptatásért kampányoló társaság.

A kampányt a Mother Projects nevű kezdeményezés indította azért, hogy segítsen azoknak a nőknek, akiket megaláztak vagy megszóltak, amikor nyilvános helyen próbálták megetetni kisbabájukat. A meglepő testrésznek nem csupán a sokkolás volt a célja, hanem az, hogy a #FreeTheFeed elnevezésű kampány ilyen módon hívja fel a figyelmet arra, hogy mennyire elképesztő, hogy azok az anyák, akik nyilvános helyen szoptatnak, még ma, 2017-ben is rengeteg kritikával, rosszindulatú megjegyzéssel, elutasítással vagy éppen undorral szembesülnek. 

A projekt „az anyáknak azt a jogát ünnepli, amely alapján minden nő eldöntheti, hogyan és hol eteti meg gyermekeit anélkül, hogy emiatt zavarba kéne jönnie, vagy bűntudatot kellene éreznie”, írja a Mother Projets ügynökség honlapján.

Az a tény, hogy 2017-ben még mindig vitatéma és stresszfaktor egy gyermek etetésének módja és helye, tökéletesen abszurd. Miért téma ez egyáltalán? Sajnos a társadalmi nyomás egyelőre nagyon is valós, és nehéz figyelmen kívül hagyni a sötét pillantásokat, vagy az odavetett megjegyzéseket, amit egy nyilvánosan szoptató nőnek el kell szenvednie. Talán egy óriási mell London közepén segíthet abban, hogy a nőket ne stigmatizálják, ha nyilvánosan „mernek” szoptatni.

A bejegyzés trackback címe: https://csalad.mandiner.hu/trackback/29646

Partnereink: