Mobilalkalmazás segít ülőhelyet találni a kismamáknak

2017. április 5. 22:12
Egy új, Babee on Board elnevezésű applikáció segítheti a várandós nőket abban, hogy helyet kapjanak a járműveken akkor is, ha a terhesség olyan korai szakaszában járnak, amikor még nem látszik a pocakjuk – írja a heol.hu.

A londoni 10x nevű cég fejlesztése egyszerű, de nagyszerű. Ha bármilyen tömegközlekedési eszközön utazva egy terhes nő megnyomja rajta az “Ülést keresek” gombot, a közelben lévő okostelefonok máris értesítést kapnak a kérésről. Így tehát fel sem kell néznie az embernek a telefonjából, hogy tudja, valakinek igen nagy szüksége lenne a székére. Az alkalmazás még tartalmaz egy “Felajánlanám a helyemet” gombot is, így ha valaki magától adná át az ülést, arra is van lehetőség.

A Babee on Board Bluetooth technológiával működik, tehát a metrón is simán használhatjuk és wi-fi sem kell hozzá. Jelenleg Londonban tesztelik, de ha beválik, remélhetőleg hamarosan nálunk is megjelenik. 

Az appért kb. 5 dollárt kell fizetni, de jó helyre kerül az a pénz, ugyanis egy gyerekeket segítő jótékonysági szervezet, a Project Healthy kapja. És ha valaki felajánlaná a székét, azok számára az app ingyenes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés