„Nem tesz jót a házasságnak az esküvő előtti együttélés”

2017. április 10. 15:34

Gary Chapman
Heti Válasz
Elismerő szavak, testi érintés, minőségi idő, szívességek, ajándékok – Gary Chapman baptista lelkész szerint a szeretet öt nyelvének elsajátítása a boldog párkapcsolat titka. A legendás amerikai családterapeuta a Harmat Kiadó meghívására jött Budapestre. Nagyinterjú.

„»Sem a feleségem, sem én nem vettünk részt jegyesoktatáson, pedig két évig jártunk jegyben. Mire összeházasodunk, már túl voltunk a rózsaszín időszakon, és rögtön számos problémával szembesültünk. Rájöttünk, hogy amit szüleink mondtak a másikról, igaz. Mindketten erős, független személyiségek voltunk, és ragaszkodtunk az igazságainkhoz, így sokat vitatkoztunk. Fél év után már azt gondoltuk, hogy nem a megfelelő embert választottuk. Ezeket a problémákat évekig tartott rendbe hozni, mert akkor még nem is tudtunk a szeretetnyelvekről, hiszen később »fedeztem fel« őket, miután számos problémás párkapcsolatot megfigyeltem« – vallja Gary Chapman.

Mint a kutatások alapján mondja, a házasságok sorszámának növekedésével nő a válás esélye és gyakorisága, ezért szerinte érdemes megtanulni szeretni azt, akivel együtt élünk, és nem abban reménykedni, hogy válás után majd megtaláljuk az »igazi« lelki társunkat.”

További részletek arról, hogy miként működik az öt szeretetnyelv, és Chapman szerint miért nem tesz jót a házasságnak az esküvő előtti együttélés, az április 6-i Heti Válaszban.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy baptista Müller Péter-Coelho-keverék.

Ezt a faszságot hogy lehet már komolyan venni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés