Idén is népszerű a családi adókedvezmény

2017. április 10. 18:04
Ez a hetedik év, hogy a gyermeket nevelő munkavállalók családi adókedvezményt tudnak igényelni. Már az év második hónapjában több mint 778 ezren vettek igénybe családi adókedvezményt 15,5 milliárd forint értékben. A családi adókedvezmény bevezetése óta az idei év végéig várhatóan összesen 1330 milliárd forint marad a családoknál.

A családi adórendszert 2011-től vezette be a kormány azzal a céllal, hogy több pénz maradjon a családoknál. Ennek részeként a személyi jövedelemadó kulcsa 32 százalékról 15 százalékra csökkent, és a munka mellett gyermeket nevelők családi adókedvezményt kapnak – írja a kormany.hu.

A családi adórendszert bevezetése óta évről évre bővíti a kormány. 2014-ben életbe lépett a kiskeresetűek adócsökkentése. Azóta a gyermekek után járó kedvezményt nemcsak az adóból, hanem a járulékokból is le lehet vonni. Az intézkedésnek köszönhetően 2014 óta évről évre mintegy 300 ezer szülőnek gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó fizetése.

Tavaly és idén a kétgyermekesek családi adókedvezménye nőtt, 2016 és 2019 között a duplájára emelkedik. A kormány célja, hogy tovább csökkenjenek az adók, és még több pénz maradjon a családoknál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés