XXI. Pszinapszis - Budapesti Pszichológiai Napok

2017. április 18. 22:06
A Pszinapszis - Budapesti Pszichológiai Napok Európa legnagyobb, kizárólag diákok és pályakezdő fiatalok által szervezett tudományos-kulturális rendezvénye. A rendezvény 1997 óta minden évben, idén az Angyalföldi József Attila Művelődési Központban 2017. április 21. és 23. között kerül megrendezésre.

A Pszinapszis - Budapesti Pszichológiai napok egy olyan szakmai-kulturális rendezvény, melynek különlegessége abban rejlik, hogy minden évben közel nyolcvan önkéntes hallgató gyűlik össze, hogy megszervezze azt. Az elmúlt évek során a rendezvény Európa legnagyobb, kizárólag diákok által szervezett rendezvényévé nőtte ki magát, a látogatók száma eléri a 3000 főt. A magyar pszichológus-társadalom a programot a hazai tudományos élet fontos eseményei között tartja számon. 

A cél a pszichológia megismertetése és az azt övező sztereotípiák, mítoszok eloszlatása a szakma nemzetközileg is elismert neves képviselői által. Fontosnak tartják, hogy a Pszinapszison a pszichológia különböző rész- és határterületeit, a kutatások legfrissebb eredményeit és az alkalmazási tapasztalatokat mindenki számára közérthetően mutassák be az előadásokon, illetve műhelyfoglalkozásokon bárki testközelből megismerhesse a különböző módszereket. A szakmai programmal párhuzamosan színvonalas kulturális műsorokat is kínálnak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot. 

Idei főcím: Porondon a valóság

A címválasztással a középpontba kívánják állítani a valóság egy-egy szeletét és jó erősen megvilágítani a pszichológia reflektorával, hogy minél jobban megérthessük, mi zajlik bennünk.  A rendezvény célja az idén, hogy a pszichológia tudományát se rejtse álarc! Hasznosságát és széleskörű alkalmazhatóságát szeretnék idén is bemutatni: a főcím lehetőséget kínál olyan témák feldolgozására, mint a párkapcsolat, a játszmák, a viselkedéses mintázatok, az észlelés, a kognitív sémák. 

Az idei főcím egy végcél: olyan állapot, melyben mindannyian belső megérzéseink és iránytűink szerint merünk cselekedni. Valójában mindannyiunk porondjának a legfontosabb nézői mégiscsak mi magunk vagyunk.

Az idei rendezvény előadói: Almási Kitti, Hevesi Krisztina, Lénárt Ágota, Vekerdy Tamás, Bagdy Emőke, Pál Feri, Bányai Éva, Kozma-Vízkeleti Dániel, Mérő László, Tari Annamária, Kádár Annamária és még sokan mások.

Műhelyek: Pszichodinamikus mozgás- és táncterápia, Hipnózis, Zeneterápia, Önismereti tréning, Élményterápia, Autogén tréning, Pozitív pszichológia, Pszichodráma, Cortex filmklub és még sok más.

A rendezvénnyel kapcsolatban még több információ itt olvasható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés