1956-os családtörténeti kiállítást nyitott a Családháló

2017. április 19. 13:04
Család- és ifjúságtörténeti kiállítást rendez a Családháló.hu online magazin budapesti általános és középiskolákban a következő hetekben. A Weiner Leó Zeneiskolában kedden délelőtt nyílt meg ünnepélyes keretek között az első 1956-os témájú kiállítás.

Március végén indult az 1956-os forradalomra emlékező cikksorozat a Családhálón, az események 60. évfordulója alkalmából. A szerkesztők célja a kezdetektől az volt, hogy a szabadságharc ismert történetei mellett bemutassák a kevésbé ismert, de hasonlóan fontos történeteket. Így kerültek olyan írások a honlapra, mint a gyermekeiket a harcokban elvesztő, valamint a külföldre menekült magyar családoknak a történetei.

A tegnap indult kiállítássorozat célja, hogy a történetekkel offline módon is elérjék az általános és középiskolákban tanuló diákokat. A történetek között megtalálhatóak azok is, melyek a középiskolások forradalomban való részvételére és az azt követő megbélyegzésre világítanak rá.

*

A kedd délelőtti Weiner Leó Zeneiskolábantörtént kiállításmegnyitó az intézmény diákjainak előadásával kezdődött.

Ezt követően Gyarmati Orsolya, a Családháló szóvivője köszöntőjében elmondta, hogy a kiállítás – mely az 1956-os Emlékév keretében valósul meg – összesen 44 tablóból áll, melyből 22 található jelenleg a zeneiskolában. A kiállítás kettő, szükség esetén három részre is bontható, így egyszerre több helyszínen lehet kiállítani úgy, hogy az nem veszti el jelentését. A következő két hétben négy helyszínen kerülnek kiállításra a tablók, ezek mindegyike a XI. kerületben található – fogalmazott a szóvivő.

A kiállítást az iskola igazgatója nyitotta meg. Mészáros Lászlóné elmondta, hogy az iskola örömmel adott helyet a kezdeményezésnek, mert a forradalomról a szokásos megemlékezéseken kívül kevés szó esik. A tablókon lévő érdekességek kiegészítik a diákok tudását, hiszen a családtörténetek egy speciális szögből mutatják be az ’56-os eseményeket.

A kiállítást az érdeklődők április 28-ig tekinthetik meg a kijelölt helyszíneken.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés