Rendőr- és Tűzoltónap a Városligetben

2017. április 21. 9:36
Idén is a Városligetben rendezik meg a rendőrök és a tűzoltók közös majálisát, a VII. Rendőr- és Tűzoltónapot. Ezúttal április utolsó előtti hétvégéjén gyűlnek össze a rendőrök és a tűzoltók a budapesti Városligetben.

A rendezvény negyed kilenckor tűzoltógépjárművek felvonulásával kezdődik, ezt követi a Készenléti Rendőrség, valamint a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának térzenei előadása. A megnyitót követően a tűzoltószínpadon többek között interaktív gyermekműsor, a fővárosi tűzoltók technikai bemutatója, valamint bűvészprodukció várja a programokra egyénileg vagy családosan kilátogatókat. A fővárosi hivatásos tűzoltók délután alpintechnikai bemutatót tartanak, illetve a honvédség tűzszerészeinek bemutatóját is ekkor tekinthetik meg az érdeklődők.


 

Mindezek mellett folyamatos programok gondoskodnak arról, hogy emlékezetessé tegyék a napot a Városligetbe látogatók számára. Játéksziget várja a legkisebbeket és felnőtt kísérőiket, másutt a tűzoltók felszereléseivel és eszközeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Roncsvágási gyakorlatot is tartanak a tűzoltók, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság filmjeiből pedig azt tudhatják meg az állampolgárok, hogy miként előzhető meg a baj, ki mit tehet a tűzesetek megelőzéséért és elkerüléséért. További népszerű programok is színesítik a napot, mint például a tálcatűz oltása, vagy az olajtüzek eloltását szolgáló bemutató, illetve a füstben való tájékozódást megkönnyíteni hivatott rövid bemutató. A VII. Rendőr- és Tűzoltónap műsorát a Flórián Band produkciója zárja majd a késő délutáni órákban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában