Háromszázmillió forintot kap a kormánytól a 30 éves NOE

2017. április 24. 8:42
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 30 éves történetével a magyar családok ügyének legmegbízhatóbb képviselője, a nemzet életének fontos résztvevője, ezért a kormány 300 millió forinttal támogatja idei munkáját – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szombaton Budapesten, a NOE ünnepi közgyűlésén.

Balog Zoltán hangsúlyozta, fontos, hogy a nemzet fennmaradjon, ennek pedig a megszületendő gyerekek a legfontosabb zálogai. A magyar kormány a családok támogatásával akarja megállítani a népességfogyást, nem másfajta eszközökkel, például a migrációval – tette hozzá. Már nem lehet azt mondani, hogy Magyarországon a gyerekvállalás szegénységi kockázat, de még nagyon sok tennivaló van azért, hogy a szülők visszakapják a társadalomtól, az államtól, a kormányzattól mindazt, amit a családjukért tesznek, a családjukba fektetnek – mondta a miniszter.

Ismertetése szerint 2010 óta a három- és többgyerekes családok éves egy főre jutó nettó jövedelme majdnem másfélszeresére emelkedett, a kormány pedig idén 1741 milliárd forintot – a GDP 4,7 százaléka – fordít a költségvetésből családtámogatásra, 2010-hez képest ez 80 százalékos növekedés. Ez a legmagasabb arány egész Európában – jegyezte meg. Balog Zoltán úgy fogalmazott, Magyarországon egyre többen érzik, hogy családban és házasságban élni jó. Míg 2002 és 2010 között 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, addig 2010 óta 45,8 százalékkal nőtt, és 20 éve nem volt ilyen magas.

A miniszter a szervezetet méltatva azt mondta, a NOE egyszerre érdekvédő, partner és közösség. Utóbbi különösen fontos, mert ha biztos közösségi alapokon áll egy szerveződés, akkor nem tudja megrendíteni semmifajta politikai változás, még kormányváltások sem. A NOE, amely kiemelkedő munkát végez a szemléletformálás terén is, hogy ne legyen „kínos, ciki” több gyereket nevelni, komoly civil szervezet abban az értelemben, hogy lényege a polgári önszerveződés – mondta Balog Zoltán.

*

Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára úgy fogalmazott, családok a nemzet fiatalságának zálogai, nélkülük nincs gyarapodás, a társadalom elöregszik. A NOE tagjai tudják ezt, és felismerik, hogy a gyermekvállalás nemcsak a kisközösség, hanem az egész nemzet számára nagy érték. Tudja ezt a kormány is, ezért támogatja a családokat – kiemelten a nagycsaládokat – például a családi adókedvezménnyel, a családi otthonteremtési kedvezménnyel (csok) vagy a bölcsődei rendszer fejlesztésével – mondta.

A NOE valódi polgári szerveződés, amely nemcsak eszméket, hanem valódi értékeket képvisel, megmutatja, hogy a nagycsaládos lét „trendi” és helye van a modern társadalomban. Emellett igazi partnere a kormánynak is, hiszen jó javaslatok, előremutató kezdeményezések, építő kritikák érkeznek a szervezettől a kormány felé – emelte ki az államtitkár.

*

Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke arról beszélt, az egyesület igent mond az életre, a családra, és 30 éve hű az 1987-ben megfogalmazott értékekhez, egy nagy, összetartó és személyes kapcsolatokon nyugvó közösség.

Az eseményen átadták az egyesületért, illetve a családokért végzett többéves áldozatos munkáért járó NOE-díjat, a közösséghez való hűséget elismerő Hűség díjat, illetve a nagycsaládosokat anyagilag támogatóknak járó Bölcső díjat.

Az 1987-ben alakult NOE több mint 250 helyi közösséggel, mintegy 14 ezer tagcsaláddal és hetvenezer taggal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti, önkénteseik száma megközelíti az 1.500-at. Az egyesület munkájának középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll, emellett ellátja a családok érdekvédelmét, rendezvényein pedig kapcsolatépítésre és szórakozásra is lehetőséget nyújt.

(MTI)

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem megy el. Hallottam az előterjesztést. A nagycsaládos kártya bevezetésére fogják fordítani.

Hallottam a költségvetési tervezetet, amit megszavazott a közgyűlés. Szó sincs személyi ügyekre történő költésről. A NOE végez többféle segélyezési és társadalmi feladatot.

Elmégy te a büdös francba! A mi gyerekeink fogják megtermelni azt a GDP-t, amit neked fognak odaadni, meg annak, aki gyerekei helyett világkörüli útra fordítja a pénzét. A mi gyerekeink lesznek azok, akik értéket raknak a pénzetek mögé. Mi rájuk költjük a pénzünket, ti meg követelőztök! Nem mi okozzuk az államcsődöt, hanem az, aki szeretné elfelejteni, hogy a pénz csak helyettesítője egy értéknek és nem maga az érték. A pénzt bármikor, bárki el tudja inflálni, többek között.

Ott voltam, mindkét politikus beszélt a családomról. A lányaim meg énekeltek. Ők a Haraszti ikrek

Köszönjük és remélem, hogy találkozunk hamarosan!

A jól értesült...

Esetleg beavatnál minket is?

Kuncsorog az öreganyád!

Először : Igen, már nagyon ciki nekem is, de nem vagyok a NOE tagja és nem is voltam soha sem. Ezt szégyellem is, de az élet úgy hozta, hogy adminisztrative, soha nem sikerült eljutnom addig a pontig, hogy hivatalosan NOE tagja legyek. Ez már azért is szégyellnivaló, mert az egyesület vert át a kormányzaton olyan dolgot, amit én kezdeményeztem.
Másodszor: 1995-ben a szocialista kormányzat elkövetett egy égbekiáltó bűnt az alanyi jogú GYES bevezetésével. Életcéllá tette a ygerekszülést úgy, hogy az adófizetői rétegnek kellett eltartania egy csupán gyerekszülésre berendezkedett réteget. Ezt szokás a cigányokra levetíteni, pedig korántsem róluk van szó. Ezt a gyakorlatot kell felszámolnia ennek a kormánynak, amiben a teljes támogatásunkat élvezi. Ne azért szülessen a gyerek, hogy a szülője munka nélkül jusson jövedelemhez, hanem azért, hogy az országnak adófizetője legyen. Ebben a feladatban a kormányzat nagyon szépen lavírozik. Senki sem csinálta jobban nála és ha ez neked nem tetszik kampányolj azzal, hogy azt szeretnéd, hogy az adófizetők tartsanak el egy szerény igényű, de semmi társadalmi hasznot nem hajtó réteget. Sok sikert hozzá!

A logikával, mint olyannal nem vagy valami nagy barátságban, így nem is csodálkozom, hogy éhbéren kívül neked nem jut semmi és úgy vállalsz gyereket, hogy belőlük akarsz megélni.

De mint mondtam, nem a te fajta szülőkre és nem a te éhbéres gyerekeidre van szükség, hanem jól képzett adófizetőkre.

Egy nagy senkiházi vagy! Én 10 gyereket nevelek, ebből már 4 egyetemen van, egy éppen érettségizni fog, 5-en pedig tankötelesek! úgyhogy kussoljál!

A gondolkodásod irigység és az alanyi jogú gyes és az Emmi egyedi kifizetéseinek összevetése elemi logikai hiba. Hülye vagy, akárhány gyereket is neveltél fel! Nyilván minden évben elveszítünk havi 33 ezer forintnyi adókedvezményt és azok alatt az évek alatt amig a tetves szocik voltak hatalmon, semmilyen támogatásban sem részesültünk, de ezért nem kezdünk írigykedni. A nyugdíjügyben pedig el kell ismerni vesztettünk, nem siránkozni kevés, hiszen látod, a nyavajás prolik nem ismerik el. Azért kell küzdeni, hogy a lányaink és menyeink ne kerüljenek ilyen nehéz helyzetbe. Savanyúan szembefordulni azzal a szervezettel, amelyik ebben eredményt érhet el, az ostobaság és önzés magas foka.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés