Jótékonysági koncert lesz akadálymentes autista ellátóközpontért

2017. április 26. 11:49
Egy Közép-Európában is egyedülálló, elkülönített és akadálymentesített, autisták számára készülő ellátóközpont létrehozására gyűjtenek jótékonysági koncerten népszerű magyar előadók május 4-én, az Erzsébet téren.

Szijjártó Szilvia, a programot szervező Út a Mosolyért Alapítvány elnöke az M1 aktuális csatorna keddi műsorában elmondta, hogy a szervezetnek ez lesz a negyedik olyan rendezvénye, amellyel egy kevésbé ismert problémára, az autizmus spektrum-zavarral élő gyermekek orvosi vizsgálatának és kezelésének nehézségeire kívánják ráirányítani a figyelmet.

Az autistákkal, illetve az autizmus spektrum-zavarral élőkkel való munka speciális feladat, hiszen ezekre a gyerekekre számos olyan dolog jellemző, amely egy átlagos gyereknél fel sem merül: másképp viselkednek tömegben, kevésbé szociálisak, zavarja őket például a zaj vagy a sok inger. „Régi vágyunk, hogy felállítsunk egy olyan részleget, ahol a szakemberek arra specializálódtak, hogy az autizmussal élő gyerekek problémáit úgy kezeljék, ahogy az nekik a legjobb” – fejtette ki Nagy Anikó, a leendő központnak helyet adó Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója.

Hozzátette: bíznak benne, hogy még az idén sikerül kialakítani ezt a vizsgálóhelyet, ahol minden beavatkozást, vizsgálatot, vérvételt, foghúzást, kötözést a speciális igényű gyerekek saját szükségleteinek megfelelően lehet majd elvégezni.

A május 4-i koncerten fellép mások mellett a 100 Tagú Cigányzenekar, Szulák Andrea, Hevesi Tamás, Radics Gigi és Király Viktor is.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés