Orbán perverz családpolitikája helyett

2017. május 7. 15:55

Párbeszéd
MTI OS
Egyenlő esélyeket minden édesanyának!

„-A Párbeszéd Anyák napján szeretettel köszönt minden édesanyát: a gyermeküket nevelő egészen különböző sorsú és helyzetű Mamákat. Az - egy óbudai anyaotthonban élő édesanyának szánt – adománycsomag jól szemlélteti, hogy mire elég 25000 forint, a Fidesz-KDNP családpolitikusai pedig találják ki, hogy mire nem. Orbán Viktornak hiába hiszi, hogy  a család csak  egy érettségi példa, a valóságban az emberek mindenütt egészen eltérő modellekben élnek, az egyedülálló szülőtől a patchwork családokig a legkülönfélébb struktúrákban.

Ma Magyarországon a gyermeküket egyedül nevelő édesanyákat – tanulmányaik félbehagyása, az elhelyezkedés nehézségei után - fenyegeti leginkább az  elszegényedés veszélye. Az Európai Unió ajánlása szerint az elszegényedés megakadályozásában az egyedülálló anyák munkaerőpaci helyzetének javítására, képzésekre, illetve a munkáltatók az ő foglalkoztatásukat ösztönző szemléletére van szükség. Ettől azonban még messze vagyunk, hiszen ma Magyarországon félmillió hasonló helyzetű édesanya alapjogai, minimum megélhetése sem biztosított: az alanyi jogon járó GYES 2008 óta változatlan, sőt a magát családbarát lózungokkal szentesítő kormány a jövő évi költségvetésből is kifelejtette őket.

Az Orbán kormány perverz családpolitikája helyett olyan intézkedésekre és programokra van szükség, ahol nem a kiváltságos kevesek gazdagodása, hanem minden ember létbiztonsága, a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolása a cél. A Párbeszéd ezért hirdette meg a Mindenki számít! című programját, amely a szintén a párt által javasolt alapjövedelmet is magában foglalja, és a gyermekeket egyedül nevelő édesanyák számára a GYES összegének a háromszorosát, 75 ezer forintot kínál.

Hegyesi Beáta
a Párbeszéd elnökségi tagja, szakpolitikus

Karácsony Gergely
a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje”

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem fejtette ki, hogy szerinte mi a perverz, csak úgy odabiggyesztette ezt a szót. Így egyenlő a dupla nullával:-)

Perverz a Ti életetek!
Fogalmatok nincs arról, milyen az, amikor a gyerekeitek felnéznek rátok!
A gyerekeknek biztonság és szeretet kell, nem gyűlölködő fúriák és eszementül gügye agyú apák, akik nálatok dekkolnak!
Ha van közöttetek valódi Édesanya, akit átmenetileg még tudtok hülyíteni (remélem, nem sokáig), nekik Boldog Anyák Napját kívánok!

Karácsony beszél perverz családtámogatásról?
Beszéljünk őszintén: az országot hatékonyan működtetni az átlagemberek, alsó középosztály, fejleszteni és versenyképessé tenni csak a társadalom kb tizedét kitevő, képességes honfitársunk tudja. Ők azok, akiknek a legkevesebb gyereke születik. Karácsony fejét beleverném azokba a kényes demográfiai statisztikákba, amikből még tán neki is leesne, hogy a szociktól örökölt agyament egaliter családpolitikának a cigányok és a lepukkant szapora magyar családok voltak a haszonélvezői. Nekik átlagosan 3, az országot működtetőknek 1-másfél gyereke van/volt átlagosan. Az adóból visszaosztott gyermektámogatásnál jobb megoldás erre a problémára nem létezik. Úgy kell demográfiai problémát megoldani, hogy a gyerekszám a két csoportban közelítsen egymáshoz. Ez mindenki érdeke -cigányoké-magyaroké-az országé. Karácsony meg bekaphatja.

Valóság Nagybácsink egy agresszív, kegyetlen alak.

Aki nem tudja megkeresni, az általában beosztani SEM tudja.

Az ingyen pénznek NINCS becsülete.

Aki munkaképes, attól elvárható lenne, h. LEGYEN szakmája és meg tudja keresni.

Próbáljon valaki fölújíttatni, mondjuk, egy fürdőszobát, nem egy nagy etwas, mint munka. Érdekes tapasztalatokkal lesz gazdagabb, a szerencsétlen éhezők országában.

Ennek semmi köze az Anyák Napjához, ami bár nagyon örültem a mai családi gratulációknak, szerintem egy fura ünnep, mint a Nők Napja, és még furább, h. Apák Napja nincs. Még emlékezhetünk a versre: "az én apám kopott kabátú, de nekem új ruhát veszen" és arra is emlékszem, édesapám hogyan osztotta húst a szűkös étkezésekkor. Mindig övé volt a legkisebb.

Minden további nélkül, hogyha időben úgy ébredsz, hogy tulajdonképpen te szülted a gyereket. :-))
(CEU gender szak szerint mindenképpen).

"A Párbeszéd ezért hirdette meg a Mindenki számít! című programját, amely a szintén a párt által javasolt alapjövedelmet is magában foglalja, és a gyermekeket egyedül nevelő édesanyák számára a GYES összegének a háromszorosát, 75 ezer forintot kínál."

Ja! Az IMF-től felvett csilliárdokból, amit majd a szerencsétlen gyerek fog visszafizetni, ha a szülő és jó maga előbb bele nem pusztul a kamatfizetésbe.
Bolondok ezek.

Valójában a PM családpolitikája perverz, mert a leszakadó rétegek bővített újratermelését segítené.
A GYES egyébként sokat változott 2008 óta.
A családi adókedvezményt meg a minimálbérből is vissza lehet igényelni teljes összegben két gyerek után.
Nem ártana az adó és egyéb törvényeket olvasgatni a PM vezéreknek.

Pm! Gratulálok! Ennyi baromságot egy szuszra! Mekkora szerencse, hogy ilyen briliáns ötletekkel együtt se kerülhettek a vezetésnek, még a közelébe se! " patchwork family" :DDDD

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés