Fantasztikus Róka úr

2010. április 19. 10:24

A ravaszdi ravaszdi marad; még akkor is, ha az asszony kedvéért feladja a csirkelopást, a fia kissé „más” és még a farkát is elveszíti: Róka úr az idei Titanic legnépszerűbb arca lett.

2010. április 19. 10:24

Wes Anderson első egész estés animációs filmje stop-motion technikával készült olyan színészekkel, mint a recsegő hangú róka úr szerepében hallható George Clooney, a rókánét alakító Meryl Streep, vagy a bekómázó oposszumot megszólaltató Bill Murray és az elmebeteg karatézó patkányt szinkronizáló Williem Dafoe. A film Roald Dahl gyermekmeséje nyomán készült, melynek főhőse egy bizonyos Róka úr, aki megfogadja feleségének, hogy a becsület rögös útjáról nem fog letérni. Gyerek, panorámás fa-penthouse, újságírói állás. De a vér nem válik vízzé, így hősünk megszervez egy utolsó, nagy bizniszt. A három gonosz gazda, Boggis, Bunce és Bean bosszút esküszik, Róka úr és az erdő összes többi állata pedig felveszi a kesztyűt. A film méltán lett az idei Titanic Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíjasa és a Vuk óta a legjobb rókás mese bizarr vicceivel, karizmatikus figuráival és meleg színeivel, lenyűgöző képi világával.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!