Maradnak a rezidensek

2010. július 27. 10:55

Tavasszal a végzős orvostanhallgatók fele még külföldön akarta folytatni, de végül 91 százalékuk bejelentkezett a szakképzési rendszerbe, illetve PhD-képzésre.

2010. július 27. 10:55

A Magyar Rezidens Szövetség elnöke elmondta: a határidő lejárta után egy héttel a 700 végzős orvostanhallgató 80 százaléka bejelentkezett a szakképzési rendszerbe, valamint 11 százalékuk PhD-képzésen folytatja. Tavasszal még a végzősök mintegy fele akarta külföldön folytatni karrierjét.

Az elnök szerint az itthon maradás oka az, hogy a kormány módosította az előző kabinet döntését, mely „röghöz kötöttek” volna a rezidenseket. Papp Magor szerint a nyolcvan százalékos arány hasonlít a korábbi években tapasztalt adatokra. A rezidensek döntése igen fontos a súlyos szakorvoshiány szempontjából is.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Róbert__
2010. július 27. 14:28
Milyen kár, hogy a kormány """"""nem csinál semmit és csak szimbolikus lépéseket tesz""""" ... Nyomorult ballib publicisták most vakarhatják a fejüket, hogy merjenek-e egyáltalán írni valamit ezzel kapcsolatban :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!