Veszélyes lehet a sztreccsnadrág

2010. augusztus 10. 18:06

Akár a reggel felvett nadrág is befolyásolhatja azt, hogy estére elkapja-e az életveszélyes dengue-lázat a Thaiföldön tartózkodó ember. Ugyanis, ahogy ez a helyi egészségügyi hatóságok figyelmeztetéseiből is kiderül, az országban népszerű leggings, avagy sztreccsnadrág vonzhatja a fertőzött szúnyogokat.

2010. augusztus 10. 18:06

Aggódik a fiatalok öltözködési szokásai miatt Phansziri Kulanartsiri, thai közegészségügyi miniszterhelyettes, ugyanis azok kifejezetten kedvelik a leggings, más néven a sztreccsnadrág viselését. Azonban a vékony ruhadarab, különösen sötét változatai vonzzák a moszkítókat, azok pedig súlyos betegségek hordozói lehetnek. Thaiföldön egyre többen betegszenek ugyanis meg dengue-lázban, és a hivatalos adatok szerint az év első felében 43 halálesetért és több, mint 45 ezer megbetegedésért volt felelős a kórokozó. A leggings viszont nem véd olyan hatékonyan a szúnyogok fertőző csípése ellen, mint például egy vastagabb farmer.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!