Hétfőn van az év legrosszabb napja

2011. január 24. 09:16

Cliff Arnall brit pszichológus azt állítja: január 24-én van az idei év legpocsékabb napja. A szakember szerint a rossz idő, az ünnepek elillanása és a túlköltekezés miatti böjt, illetve az újévi fogadalmaink megszegése miatti önutálat egyvelege miatt minden évben január utolsó teljes hetének hétfőjén érezzük magunkat a legrémesebben egész évben.

2011. január 24. 09:16

Egy brit szakember szerint január 24-én van az év legrosszabb napja. Cliff Arnall a rossz időjárást, az ünnepek utáni érzelmi és anyagi űrt, illetve az újévi fogadalmak megszegése miatti önutálatot okolja. A pszichológus szerint minden évben a legpocsékabb nap január utolsó teljes hetének hétfőjére esik.

„A karácsonyi és újévi vigasságok után ilyenkor jön el a macskajaj mélypontja, erről több, múltban gyökerező népi hiedelem is árulkodik” - mutat rá Szilágyi Gyula szociológus. Hozzáteszi: „A legfontosabb, hogy felejtsük el, hogy ez a legrosszabb nap. Igyekezzünk minél több időt a szabadban tölteni. Rosszkedv ellen a bőséges testmozgás sokat segít! Lefekvés előtt pedig egy pohár bort vagy egy-két kupica pálinkát javaslok. Olcsóbb és hatásosabb, mint az altató vagy az antidepresszáns.”

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2011. január 25. 09:38
Ez sült marhaság. Pl a budapesti kínai kolónia a sikeres év után most készülődik a kínai holdújév megünneplésére. Mindegyik vesz magának ez alkalomból egy új 5-ös BMW-t, esetleg 2-3 ingatlant árverésen. Persze könnyű azoknak, akik az adózás és vámfizetés alól felmentéssel bírnak! A részletekért nézd meg a http://www.harommajom.hu oldalt.
crm114
2011. január 24. 19:48
Természetesen brit a szakember, aki ezt megállapította.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!