Európai petíció az abortusz ellen

2011. augusztus 23. 13:02

Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának elnöke szerint szerint a következő hónapokban milliók kérik majd az abortusz európai tiltását.

2011. augusztus 23. 13:02

Carlo Casini, az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának elnök kedden közölte: a következő hónapokban európai polgárok milliói kérik majd azt, hogy az Európai Chartában feltüntetett alapvető jogok között szerepeljen annak elismerése, hogy az élethez való jog a fogantatás pillanatában veszi kezdetét.

Az olasz életvédő mozgalom elnöke szerint a Lisszaboni Szerződés 2012 áprilisától  teszi lehetővé, hogy egymillió európai polgár kérhesse új jogszabály bevezetését. „Be kell teljesíteni, tökéletességre kell juttatni azt a történelmi folyamatot, amely az egyenlőség és az emberi méltóság nevében felszabadította a rabszolgákat, felemelte a négereket” - érvelt az abortusz ellen Casini.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2011. augusztus 24. 03:21
Csak magamnak jegyzem meg itt az ejszakaban. Az eredeti cikk a demokraciarol (meg a respublikarol) szol. Ha egy csoport (1 millio ember/szavazo) ker valamit, arra valaszolni kell. Aztan 'többség dönt'. "... a Lisszaboni Szerződés teszi lehetővé 2012 áprilisától, hogy legalább egymillió európai állampolgár kérhesse az Európai Bizottságtól egy új jogszabály bevezetését. A bizottságnak kötelessége, hogy választ adjon a javaslattevőknek. Az új szabály értelmében benyújtott első európai petíció éppen az európai életvédő mozgalmak kezdeményezésére készül el." ők ébredtek elsőnek
Finale*
2011. augusztus 23. 16:37
Már többször is volt vita erről itt a mandineren.A végeredmény pedig mindig ugyan az lett,hogy nem szabad többé már úgy kezelni a magzatot,mintha csak egy kis csomag lenne. Nem ölhetjük meg őt,csak azért ,mert még nem tud védekezni. A babának is vannak jogai ,neki is joga van az élethez,ha már megfogant. Nem dönthet csak és kizárólag az anya,azonban nemkötelező megtartania ,hiszen rengeteg meddő házaspár van,akik örömmel fogadnának örökbe egy kisbabát.
oxycoccus
2011. augusztus 23. 16:15
Csak ésszerű határokon belül!!!!!
duzur
2011. augusztus 23. 16:10
Várom annak a férfinek a jelentkezését akinek életre szóló traumát okozott, hogy ö beszélte rá partnerét egy abortuszra !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!