Powell aggódik a nyugdíjakért

2011. augusztus 01. 11:21

A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke szerint kétséges a belügy és rendvédelmi dolgozók nyugdíjügyi megállapodása.

2011. augusztus 01. 11:21

Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában leszögezte: a rendvédelmi dolgozókra vonatkozó életpályamodell „vegyesfelvágott”. A modell első része a megbízott elnök szerint elfogadható átvétel a  Hivatásosok szolgálati törvényéből. A második, oktatásról szóló rész vitatott, míg a szociális rész financiális háttere nem látható - értékelt Powell Pál.

A nyugdíjkérdés kapcsán a visszamenőlegesség a legnagyobb probléma. Nehezen tudják elfogadni az érintettek, hogy a megszerzett jogaikat elvegyék, az új belépőkre viszont elképzelhető a szabály alkalmazása. Powell Pál elfogadhatónak tartja a rendelkezési állomány bevezetését, ugyanakkor aggódik a nyugdíjak magas adókulccsal való megadóztatása miatt. Az érdekképviseleti vezető szerint az életpályamodellről elképzelhető a Belügyminisztériummal való megegyezés, ez kevésbé reális a nyugdíjak ügyében.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. augusztus 02. 20:49
Itstrue ! A tegeződésnek feltételei vannak, amely közöttünk nem létezik. Egyébként pedig a német televíziók és újságok felsorolásából idéztem a görögök vállalásait. Az üdülés, mint szerzett jog -a nyugdíjasok részére- létező lehetőség volt, három évente, de csak az elő és utószezonban, amikor a gyerekesek már nem igényelték az üdülést. Szerzett jognak azért mondom, mert a kollektív szerződésben szerepelt, az ország egyik legnagyobb közlekedési vállalatánál. Végül: hogy ki a barom /kettőnk közül/ bízzuk másokra !
kispufi
2011. augusztus 02. 12:28
én meg azt hittem, hogy miután asafa powell szombaton lefutotta a puskásban a 9.90-et meg a 9.86-ot, utána még társadalmi üzenetek megfogalmazására is jutott energiája...
Julio Salazar
2011. augusztus 02. 08:52
Én is !
Übermayer
2011. augusztus 01. 15:21
már azt hittem Colin Powell fog csapatokat küldeni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!