Gyászmise Kopp Mária emlékére

2012. április 15. 10:20

Május 1-jén, 18 órakor búcsúztatják gyászmisével Kopp Mária orvost, pszichológust, az MTA doktorát a Zugligeti Szent Család templomban. A család a misére és búcsúzásra szeretettel várja a barátokat, munkatársakat, tanítványokat és mindenkit, aki szerette Máriát.

2012. április 15. 10:20

Gyászmisén búcsúztatják Kopp Máriát május 1-jén 18 órakor a Zugligeti Szent Család templomban.

 
A család a misére és búcsúzásra szeretettel várja a barátokat, munkatársakat, tanítványokat és mindenkit, aki szerette Máriát. Várják a gyerekeket is, kérik, hogy a gyermekek hozzanak magukkal egy-egy csengőt.
 
Kérik továbbá, hogy egy szál virágot hozzanak az urnához, a koszorúra szánt összeget pedig Mária kívánsága szerint a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom céljaira helyezzék el a bejáratnál található gyűjtőkosárba.
 
Kopp Mária, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének tudományos igazgatóhelyettese, a Magyar Tudományos Akadémia doktora 2012. április 3-án hunyt el, életének 71. évében. Kopp Mária a Népesedési Kerekasztal szervezője volt, a nevéhez csaknem 180 tudományos közlemény fűződik. 
 
Az idén március 15-én a Magyar Érdemrend középkereszt a csillaggal polgári tagozata kitüntetésben részesült, a legnagyobb népegészségügyi jelentőségű megbetegedések pszichoszociális, társadalmi, gazdasági és demográfiai háttértényezői kutatásában elért tudományos eredményeiért, több évtizedes, a magyar társadalom és a család érdekében végzett sokoldalú munkássága elismeréseként. 
 
Munkáját 1988-ban és 2002-ben Nyírő Gyula-díjjal, 2004-ben Szent-Györgyi Albert-díjjal, 2008-ban Polgári Magyarországért Díjjal, 2009-ben Prima-díjjal ismerték el. 2010-ben a magyarság egészségéért folytatott küzdelmükért - férjével, a 2009-ben elhunyt Skrabski Árpáddal együtt - Magyar Örökség-díjjal, valamint Stephanus-díjjal (irodalmi kategóriában) tüntették ki. 2011-ben Budapest díszpolgára lett.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tóth mária
2012. április 15. 11:44
R.I.P. Kedves Mária.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!