A történelmi egyházak közleménye a Dr. Schweitzer Józsefet ért inzultáció kapcsán

2012. június 06. 10:11

A gyáva támadást a leghatározottabban elítéljük, egyben kifejezzük együttérzésünket.

2012. június 06. 10:11
Bölcskei Gusztáv - Erdő Péter - Gáncs Péter

„Megütközéssel értesültünk arról, hogy a köztiszteletben álló dr. Schweitzer József nyugalmazott főrabbit, testvérünket, Budapesten, a nyílt utcán zaklatták és megalázták vallása miatt. A gyáva támadást a leghatározottabban elítéljük, egyben kifejezzük együttérzésünket és szolidaritásunkat világhírű honfitársunkkal és az egész zsidó közösséggel.

Budapest, 2012. június 5.

Erdő Péter bíboros, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke

Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke

Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke”

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sola Scriptura
2012. június 13. 13:35
Biztosan én vagyok túlságosan pragmatikus gondolkodású, de ezt a "többség van kisebbségben" kitételt nem nagyon tudom értelmezni. Ha valami több, akkor az több, ha valami kevesebb, akkor az kevesebb. Én ilyen eccerű gondolkodású vagyok. Felvilágosítanál?
durrbele
2012. június 13. 12:43
Ennek a három tiszteletbeli rabbinak a kondérja alá maga a teremtő fogja vinni a tüzifát!
Nomine
2012. június 12. 19:20
nekem amúgy az a tippem, hogy ez is csak egy megtervezett titkosszolgálati akció volt ellenünk most külföldön nem az alkotmányt vagy a médiatörvényt hanem a náci magyarokat kell gyalázni lásd, FAZ cikk, Bartos, stb ilyen irányú feszülések
JackHárpi
2012. június 12. 19:02
Köszönet az egyházak vezetőinek! Remélem hogy kellő kritikával fogják illetni a kormányzat ténykedését is amely ehhez a szégyenteljes cselekedethez vezetett s megállítják, közösen megállítjuk hazánk, Magyarország fasizálódását! S remélem az egyházaikon belül megbúvó antiszemita, fasisztoid jelenségek ellen is kellő határozottsággal lépnek fel! Mert ez a haza és az egész kereszténység érdeke is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!