97 éves háborús bűnöst talált Zuroff a fővárosban

2012. július 15. 13:46

Felkereste budapesti lakásán a The Sun brit bulvárlap Csatáry Lászlót, akit a náci bűnösök után nyomozó Simon Wiesenthal Központ a világ legkeresettebb háborús bűnösének tart. Az ügyészség már tanulmányozza a benyújtott iratokat Csatáryról.

2012. július 15. 13:46

A The Sun két teljes újságoldalt megtöltő, fotókkal illusztrált vasárnapi beszámolója szerint a lap oknyomozó riportereket küldött Budapestre, hogy megpróbálják szóra bírni Csatáryt, aki a második világháború idején az egyik kassai gyűjtőtábor parancsnoka volt. A Budapesti Nyomozó Ügyészség tavaly szeptemberben rendelt el nyomozást ellene háborús bűntett elkövetésének gyanúja miatt, Efraim Zuroffnak, a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi vezetőjének feljelentése alapján.

Zuroff a minap Budapesten,

Az utolsó esély akció - küzdelem a náci háborús bűnösök felelősségre vonásáért című könyve magyar nyelvű kiadásának bemutatóján elmondta, hogy ellátogatott a budapesti főügyészségre, és azt kérte a főügyésztől, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy Csatáry bíróság elé kerüljön, és ne tudjon elutazni Magyarországról. A The Sun vasárnapi cikkben Csatáry László Ladislaus Csizsik-Csatáry néven szerepel, és a lap szerint 97 éves. A The Sun írása szerint Csatáry 15 700 zsidó auschwitzi deportálásában működött közre, és holléte 15 éve rejtély, de a lap munkatársai – a Wiesenthal-központtól kapott adatok alapján – kiderítették, hogy Budapest egyik elegáns kerületében él, két hálószobás lakásában.

A lakcímet a lap nem ismertette. A The Sun riporterei felkeresték a lakást, és lefotózták, amint Csatáry ingben, zokniban és alsóneműben ajtót nyit a csengetésre. Amikor az újságírók megkérdezték, hogy tagadja-e a terhére rótt bűncselekményeket, Csatáry – aki évtizedeken át Kanadában élt – a riport szerint kanadai akcentusú angolsággal indulatosan kijelentette, hogy nem követte el azt, amivel gyanúsítják, majd becsapta lakása ajtaját. A The Sun stábja a lap vasárnapi beszámolója szerint még e konfrontáció előtt megfigyelte, hogy Csatáry elegáns öltözetben elhagyja lakását, sétál a városban, villamossal elmegy egy közeli bevásárlóközpontba, több üzletbe benézett, és vásárolt egy jobboldali újságot. A lap minderről ugyancsak fotókat közöl.

A cikkben az olvasható, hogy

Csatáry László alig néhány hete költözött jelenlegi lakhelyére. A bejárati kapu lakáscsengőjén Smith név olvasható, de belül, a postaládáján szerepel a Csatáry név. A lap megszólaltatja Efraim Zuroffot, aki szerint most, hogy a The Sun megtalálta ezt a háborús bűnöst, Magyarországon bíróság elé kell állítani. A cikk szerint a magyar ügyészségi illetékesek tanulmányozzák a The Sun által átnyújtott bizonyítékok dossziéit. A lap oknyomozó stábja találkozott Hetényi Gábor ügyésszel, aki az írás szerint köszönetet mondott a The Sunnak. A lap idézi Varga Jenő fővárosi főügyészhelyettest, aki kijelentette, hogy folyamatban lévő vizsgálatról van szó, és az ügyészek tanulmányozzák a beterjesztett információkat.

Összesen 874 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. július 17. 10:30
""Már 63 éve annak, hogy Palesztina felosztása állandó rémálommá vált a palesztinok számára. Már 44 éve, hogy Kelet-Jeruzsálem, Ciszjordánia és a Gáza-övezet elfoglalása elsöpörte azt a békés víziót, hogy ezen az egy területen a két nép békében tud egymás mellett élni.""
slomovicz
2012. július 16. 20:45
"De nem is ez a lényeg, ez csak egy színjáték. A bemutató ényege, hogy az alávetett magyar nép lássa, ki az úr, aki mindent megtehet, akinek a szavára vigyázzba áll az egész magyarországi közigazgatás, államszervezet. Érezze, hogy ő egy lábtörlő, egy kapcarongy, akit akkor rúgnak arrébb, amikor csak az úri jókedvük úgy kívánja." Itt van összefoglalva a lényeg! Az egész mögött, egyrészt a bukott baliberális banda van- másrészt a Nácivadász bosszúbandának, jól jön egy kis pénzbeli támogatás. Mi a megoldás? Udvariasan le kell szarni az egészet. Annyi támadás érte, 2010 óta Magyarországot és a magyar kormányt, leszarjuk- csak hagy pofázzanak a Londoni Sun és többi liberális szennylapban. Áhh.. Én nem értem, miért kezdik kollektíven útálni a zsidókat? Talán, ilyen dolgokért? Települjenek ki Franciaországba,- ott csak zsinagógákat gyújtanak föl. Tudjuk , Kovács Laci bácsi elővette a külföldi kapcsolatok nevű telefon noteszét. Dugja föl magának.
Kündü
2012. július 16. 16:48
A kva "megbízható" THE SUN..... Az idióta, a holo-biznyecet MINEN LÉTEZŐ MOCSOK ESZKÖZZEL fenntartani próbáló "JÓ" ZUROFF... a kurva anyját... Ez is olyan megalapozott, mint az újvidéki "hideg napok" idején RENDÉSZETI feladatokat ellátó Dr. Képíró Sándor m. kir. cs. fhdgy.???! Csak mert épp ott szolgált, akkor tutti, hogy gyilkos is??! Képíró Sándort a Legf. Bír. Katonai Tanácsa bizonyíték hiányában felmentette - de utolsó 5 életévében meghurcolta egy izraeli barom!!! Újvidék a SZŰKEN VETT Magyarország legitim része volt - ott csetnikeknek semmi keresnivalójuk nem volt, őket mégis bújtatták és terrorcselekményeket követtek el, a Szuverén magyar Királyság és az őshonos magyar lakosság ellen. IZRAEL HAGYJA AZ ILYESMIT??! Kassa 1120 óta a Magyar Királyság területén létesült niedersachs-magyar város. Kellettek ott Magyar Honvédségnek alakulatai. ÉS??! S ha a százados a városban szolgált, ő maga 15 700 zsidó ember életét oltotta ki? Egy katona hajtotta őket a vagonokba? Egy MAGYAR HONVÉDTISZT??! Ki van zárva! Ahogy ÉN IS MEGTALÁLOM ZUROFF-ot és Ő IS KI LÉSZEN ZÁRVA EBBŐL A MAGYAR KÁRPÁT -medencéből, lerakétázás terhe mellett!!!
Kárpát
2012. július 16. 13:20
Minden rosszban van valami jó is. A zuroff félék ráébresztik az agymosó média ellenszelében is az embereket a cionisták élősködő,parazita mivoltára akiknek semmi nem szent céljaik elérése érdekében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!