Szlovák külügy: Nincs meg a jószomszédi együttműködés

2012. július 03. 21:20

Sajnálkozását fejezte ki Balogh Csabának, Magyarország pozsonyi nagykövetének a szlovák külügyi tárca kedden amiatt, hogy a magyar parlament nemzeti összetartozás bizottságának múlt heti révkomáromi ülésére a szlovák szaktárca és a pozsonyi parlament előzetes tájékoztatása nélkül került sor.

2012. július 03. 21:20

Balogh Csaba nagykövetet kedden Pozsonyban Frantisek Ruzicka, a szlovák külügyi tárca európai kapcsolatokért felelős főigazgatója fogadta. A szlovák külügy közlése szerint a találkozó fő témáját a szlovák és a magyar fél által megvalósított kölcsönös látogatások protokollkérdései alkották.

 
A szlovák szaktárca közleménye szerint a nemzeti összetartozás bizottságának múlt heti révkomáromi kihelyezett ülése nem felel meg annak a jószomszédi együttműködésnek, „amely mindkét félnek érdeke”
 
Frantisek Ruzicka a találkozón annak a meggyőződésének adott hangot, hogy: a félreértések elkerülése érdekében a jövőben a magyar fél a diplomácia és a protokoll szabályaival összhangban jár majd el az ilyen látogatások előkészítése során. „Annak érdekében, hogy a kétoldalú kapcsolatokban mindkét fél a konkrét eredményekre tudjon összpontosítani a két ország miniszterelnökeinek nemrégiben zajlott tárgyalásai szellemében” - fogalmazott a szlovák szaktárca.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2012. július 04. 09:02
" annak a meggyőződésének adott hangot, hogy: a félreértések elkerülése érdekében a jövőben a magyar fél a diplomácia és a protokoll szabályaival összhangban jár majd el az ilyen látogatások előkészítése során. " igen, ezt hiányoltam, és hiányolom a mai napig is. mind a nyírő-sztori, az "átruccanunkkihelyezettülés", "eliwieselnagykeresztedetbazdmeg" és az "orbánbeszólamerikának" ügy kapcsán is. egyszerűen megszűnt a kormányzati, normális diplomáciai kommunikáció. NINCS! és azonkívül, hogy ez magyarország nemzetközi megítélését meredeken csökkenti, felveti a 3 (4? 5?) szóvivő felelősségét, szavahihetőségét, komolyságát és feleslegességét is.
kispufi
2012. július 04. 07:45
egyébként nyírő-szerű, parttalan és értelmetlen öngól, faszkodás. jóvátételül felajánlom szlovákiának a fölöttem hozzászólók jó részének elcsatolását.
egysegelem
2012. július 03. 23:03
Teljesen felesleges es kontraproduktiv izmozas magyar reszrol, Szlovakianak igaza van ebben a kerdesben is.
OrangeOrder
2012. július 03. 22:30
Hát ez van, kedves szlovákok. Közötök nincs Komáromhoz, szimpla megszállók vagytok lassan 100 éve. És még mindig mi vagyunk többen. Szar, mi? Pedig mindent megtesztek, hogy ne így legyen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!