Rokonok

2015. július 03. 10:37

Ha mondjuk bokszban egy ilyen ütésarány után a 4-et találó bunyóst hozzák ki győztesnek, akkor a helyszínen lévő tömeg valószínűleg megkergeti a bírót. Márpedig épp ez történt Budafokon, a Budai Nagy Antal Gimnázium igazgatóválasztásán.

2015. július 03. 10:37
Pongrácz Gergely

A fideszes vezetés persze mossa kezeit, arra hivatkozva, hogy az összes képviselő támogatta mindkét jelöltet, és a döntést nem az önkormányzat hozza. Persze lássuk be, ez, ha nem is teljes hazugság, de erőteljes mellébeszélés: hiszen aki egy testületnél kihozza döntetlenre, három másiknál elbukik, az azért nem kéne, hogy megnyerje a mérkőzést... Arról nem beszélve, hogy ezt a "döntetlent" is csak az ügyes időzítésnek köszönheti.

Emiatt írtam is egy levelet az összes képviselőnek, felkérve őket, hogy adjunk ki közös nyilatkozatot, miszerint ezt az eredményt a kerület számára károsnak találjuk. Nem mintha arra számítanék, hogy pont ebben az ügyben fogunk szépen egymás mellé állni, de az 1 milliomod esély is esély.

És akkor hogyan tovább?

Nehéz kérdés, hiszen ez nem politikai ügy, nem is kéne azzá tenni. Ahogy már az elején írtam, kívülállóként, egyik jelöltet sem ismerve egyértelmű a képlet: a gyengébb, kevésbé elfogadott jelöltet akarják beejtőernyőzni az igazgatói székbe, nagy valószínűséggel baráti-ismerősi kapcsolatai miatt.

Az önkormányzat és a szülők képviselőinek mai megbeszélése mindenesetre feszült vitát, vádaskodásokat hozott, de megoldást nem. A helyi Fidesz ragaszkodik hozzá, hogy mindkét jelölt jó, a miniszter döntött, ők nem tehetnek semmit. És úgy tűnik ahhoz is ragaszkodnak, hogy csak néhány szülő csinálja a botrányt, amúgy minden rendben van. A szülők ezek után mást nem tehetnek, minthogy a miniszterhez fordulnak.

Részünkről a szülőknek minden segítséget szívesen megadunk. Ha így tesz a többi ellenzéki erő is - márpedig vannak erre utaló jelek, akkor nem igazán lehet majd ráakasztani az ügyre a »balos szülők balhéznak« címkét, amit előszeretettel alkalmaznak amúgy védhetetlen sztoriknál, amikor az egyetlen lehetőségük az ügy kirobbantóinak lejáratása.

Egy biztos. Sokan ki kell, hogy fejezzük: nem kérünk a Rokonok világából, abból, hogy egy jól teljesítő vezetőt félretegyenek egy »rokon« kedvéért, és ezzel egy felívelő pályán lévő sulit veszélyeztessenek.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!