A Jobbik rendkívüli bizottsági ülésen tárgyalna az oktatás helyzetéről

2016. január 22. 16:26

Duró Dóra szerint felháborító, hogy a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból indult tiltakozás képviselői nem kaptak választ a kormánytól és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) felvetéseikre, miközben mintegy 15 ezer magánszemély és több mint száz intézmény, szakszervezet csatlakozott észrevételeikhez. A jobbikos politikus ezért a kulturális bizottság rendkívüli ülésén tárgyalna az ügyről.

2016. január 22. 16:26

A Jobbik az oktatás területével is foglalkozó kulturális bizottság rendkívüli ülésén tárgyalna a miskolci Herman Ottó Gimnáziumból indult tiltakozásról és az oktatás helyzetéről jövő pénteken – közölte Dúró Dóra, a testület jobbikos elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Az ellenzéki politikus felháborítónak nevezte, hogy az iskola képviselői nem kaptak választ a kormánytól és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtól (Klik) felvetéseikre, miközben mintegy 15 ezer magánszemély és több mint száz intézmény, szakszervezet csatlakozott észrevételeikhez.

Dúró Dóra szerint párbeszédet kell folytatni a pedagógusok leterheltségéről – így például a magas adminisztratív terhekről –, a diákok terheiről, és arról, hogy a nemzeti alaptanterv megtanulhatatlan. Szóvá tette, hogy a pedagógusbérek átlagosan csak 34 százalékkal emelkedtek, miközben nőttek a kötelező óraszámok, a helyettesítésért nem jár pluszpénz, a túlórát pedig nem tudják elszámolni az érintettek.

A jobbikos politikus arra is kitért: szerinte a Klik nem volt képes csökkenteni az intézmények közötti különbségeket, az államnak több forrást kellene juttatnia azon iskoláknak, amelyeknek az önkormányzatok nem tudnak többlettámogatást adni.

A bizottsági elnök tájékoztatása szerint az ülésre várják a Herman Ottó Gimnázium igazgatóját, Pilz Olivért, az intézmény közalkalmazotti tanácsának elnökét, a Pedagógusok Szakszervezetének és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének képviselőjét, a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét, a területért felelős államtitkárt és a Klik vezetőjét.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2016. január 23. 12:05
Szeretném felhívni az összes jobboldali érzelmű kommentelő figyelmét arra, hogy én mint szintén jobboldali érzelmű ember tudom,mert benne vagyok, hogy NAGY A BAJ.Az most mindegy, hogy ki mondja.olyan állapotban van az oktatás, hogy az tragédia. Amiről a Duró Dóra beszél, kevesebb mint fele a problémáknak és nem is érintett sok lényeges elemet. Úgyhogy arra kérem a jobbos barátaimat,inkább segítsenek minden potens embert rávenni, hogy vegyék komolyan azt a válságot,ami most az oktatásban van.
ThunderDan
2016. január 22. 18:29
"a nemzeti alaptanterv megtanulhatatlan" "átlagosan csak 34 százalékkal emelkedtek" "nem volt képes csökkenteni az intézmények közötti különbségeket" "az államnak több forrást kellene juttatnia" Már rég nem lehet kitalálni, hogy éppen melyik baldemagóg ellenzéki párt beszél. DK? MSZP? Jobbik? Együtt? Komolyan, ha kitakarom, hogy Dúró Dóra, már senki meg nem mondja...
memocrat
2016. január 22. 18:23
http://gpseducation.oecd.org/CountryProfile?primaryCountry=HUN&treshold=10&topic=PI A felmérések eredményeit részletesen lehet látni minden európai országra tárgyanként lebontva, ha a táblázatokat megnyitjuk. Összefoglaló értékeléssel kezd. Hasznos megnézni, elolvasni, akkor is ha nem teljesen friss adatok, mert a tendenciákra tudunk következtetni.
Rike
2016. január 22. 18:07
Mint,ahogy többen tudjátok, a Jobbik számomra többnyire a hánytatószer szerepét tölti be, és mint ilyen remekül működik.De. Ennek az embernek, Dúró Dórának, tökéletesen igaza van. És magasan leszarom az övalatti poénjaitokat, és a férfisoviniszta baromságaitokat. Orbán és bandája olyan szinten szarja le a magyar nép jövőjét, aminek egyik, ha nem a legfontosabb előkészítője az oktatás, hogy az már régen meghaladta a minősített bűnszövetségben elkövetett nemzetárulás tényállását. Orbán nevét nemzedékek fogják átkozni, és nem irigylem a gyerekeit, mert szűkölve fognak nevet változtatni és azt is letagadják, hogy valaha jártak Felcsúton. Szar ügy egy nemzetáruló gyerekének lenni. Pedig szegények nem is tehetnek róla. De mi tehetünk. Csak beszariak és megfizetettek vagytok. Ez az asszony most okosat és jót mondott! Próbáljatok picit, na egy picit , na most egy ismeretlen szó jön, dehát azért van a gugli, szóval "gondolkozni"!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!