Hazamenni apának

2016. szeptember 21. 14:48

„A kisfiam számára egy kedves, mosolygós idegenné válhattam” – mondja Rátóti Zoltán, aki szeptember elején távozott a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatói posztjáról, miután az egyéni karrier helyett a családot választotta. A nagyinterjú a Heti Válasz szeptember 15-i számában olvasható.

2016. szeptember 21. 14:48
Rátóti Zoltán

„Tavaly májusban született meg a kisfiam, akinek a születése utáni nyarat együtt tudtuk tölteni, de az évad során egy kedves, mosolygós idegenné válhattam számára, aki időnként megérkezik, és jó esetben heti három napot vele tölt. Maga a tény, hogy sokat vagyok távol a családomtól, nagyon elfárasztott, és már az előző évad közben éreztem, hogy valamit le kell adni” – mondja Rátóti Zoltán színművész, aki augusztusban, kislánya születésére hivatkozva mondott le a kaposvári színház vezetéséről.

Bejelentése meglepetést okozott, és sokan feltették a kérdést: nincs-e valami más a háttérben? A Heti Válasznak adott interjúban válaszol erre is, és elmondja: miket mérlegelt a döntés meghozatala előtt, miért utasítja vissza a vádat, hogy menekül a süllyedő hajóról, és milyen lesz visszatérni a Nemzeti Színházba.

Direktorsága hat évéről ugyan még nem készített számvetést, ám néhány tanulságot már megfogalmazott: „Sok mindent másképp csinálnék. Például azokkal, akikről érezhető, tudható, hogy nem fogunk jól együtt dolgozni, nem erőltetném a közös munkát. És rögtön olyan munkatársakkal venném körül magam, akik kiállnak mellettem.”

(A Rátóti Zoltánnal készült interjú a Heti Válasz szeptember 15-i számában olvasható.)

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2016. szeptember 26. 18:13
Gratulálok Rátóti Zoltánnak, lelje örömét családjában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!