7 példa, hogy teljesen megváltozik az életed, ha apa leszel

2016. október 25. 11:33

Minden más lesz, ha megszületik a gyerek! – halljuk úton-útfélen, miközben feleségünk gömbölyödő pocakján merengünk. Az apa pedig felkészül, hogy búcsút intsen a buliknak, a magánéletnek vagy alvásnak. Pedig a változásnak nem csak negatív következményei vannak. Példákat mutatunk.

2016. október 25. 11:33
apamagazin.hu

 1. Az »én időm« kifejezés törlődése

Igen, megváltozik a helyzet, nem te osztod be az idődet, hanem a gyerek. Ezt meg kell emészteni, majd okosan alkalmazkodni. Még a legaktívabb gyerek sem tud 24 órán keresztül igénybe venni, a pihenőideje a te pihenőidőd is legyen. Igenis kell időt szánni magunkra, a gyerek is jól jár egy kisimultabb apával. Így tulajdonképpen nem a komplett életünket, csak az (alaposan korlátozott...) időbeosztásunkat kell megváltoztatni.

(...)

3. Bizonyos női jegyeket produkálsz majd

Nem, nem, nem tudsz majd szoptatni, de egyéb terheket muszáj levenned az anya válláról. Pelenkázol a sötét sarokban, bébiételt keresel a multiban, rózsaszín szoknyácskát válogatsz a bababoltban, de ne bizonytalanodj el magadban, attól csak még inkább férfi leszel, ha felajánlod a segítséged az anyának. Tippünk: legyél te legközelebb a babaágyhoz, és pattanj ki például a kétórás etetésnél, a jutalmad nem marad el!

(...)

7. Visszavonhatatlanul cool leszel

És a legfontosabb: egy apa, aki nemz egy gyermeket, majd felneveli, az egyik legmenőbb dolog a világon. Etet, büfiztet, figyel, nevel, visz, visel, elképesztő dolgokat visz végbe, kivívva környezetének elismerését. Persze, a jutalom maga a gyerek és az ő szeretete, számára mindig trendik leszünk. A coolság egyébként elképesztő magasságokba tör, ha egyedülálló apáról beszélünk!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!