Az új Ringató kiadványok bemutatója

2016. október 28. 22:45

Talán nincs is olyan kisgyermekes család, aki ne hallott volna a Ringatóról. A Gróh Ilona által kidolgozott, méltán népszerű művészeti nevelési program ma már mozgalomnak mondható. A legújabb Ringató kiadványokat – gazdag családi program keretében – 2016. november 6-án mutatják be az alkotók és a Kolibri Kiadó a Magyarság Házában.

2016. október 28. 22:45

A legújabb kiadványok közé tartozik két Ringató lapozó (Én elmentem a vásárba és A part alatt), valamint Ilona lánya, Gáll Viktória Emese Ringató-meséinek második kötete, Borsi a hóban. 

Ebben a könyvben Borsi, a kistacskó, a téli népszokásokkal és a hozzájuk kapcsolódó népdalokkal, népi hangszerekkel ismerkedik meg. Zenész gazdája, Vica, a téli időszak jeles névnapjai mellett az év végi ünnepkörről – a Mikulásról, a karácsonyvárásról és az újévről – beszélget kutyusával, kalandjaikat pedig remek muzsika kíséri. Csak egy dolog bosszantja rettentően Borsit: a szomszédban élő gonosz boszorka...

A mesék szövetébe egy-egy ismert vagy kevésbé ismert népdal kottája ékelődik, ezzel is arra biztatva a szülőket, hogy mesélés közben énekeljenek is, még tartalmasabbá és bensőségesebbé téve az együtt töltött időt. A dalok megtanulását a könyvhöz tartozó CD segíti, amelyen a történetben felbukkanó hangszereket egytől egyig kiváló muzsikusok szólaltatják meg.

A könyvbemutató programja 

9:30 Kapunyitás, hívogató muzsikaszó
10:00−10:45 Ringató-foglalkozás a legkisebbeknek, ismerkedés a Ringató-lapozókkal (Vezeti Hazay Annamária, közreműködik Gáll Viki)

Balázs Eszter Anna, a Kolibri Kiadó főszerkesztője mond köszöntőt
11:00−11:50 Ringató-mesék a nagyobbaknak
Gáll Vikivel és zenész barátaival
Interaktív mesesjáték óvodásoknak és kisiskolásoknak
12:00 Ringató-diafilmek vetítése
Mesélő Hazay Annamária...

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!