Kézműveskedéssel egybekötött sajtótájékoztató

2016. október 27. 14:35

Előremutató kezdeményezésnek nevezte a családszervezetek egy hónap múlva megrendezendő első adventi jótékonysági vásárát Novák Katalin, az Emmi család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára a kézműveskedéssel egybekötött sajtótájékoztatón, amelyen a vásár szervezésében résztvevő családszervezetek képviselői – köztük a Mandiner.családé – kézműves portékákét készítettek a vásárra.

2016. október 27. 14:35
Admin

Magyarországon valódi társadalmi bázissal, támogatottsággal rendelkező intenzív, vidám családos élet van. Ez a civil összefogás az egész társadalom számára fontos értékeket jelenít meg, így többek között az egymásra figyelést és segítségnyújtást – mondta az államtitkár, hozzátéve: a családbarát ország eszméjének valóra váltásáért még sokat kell tennie az államnak és az egyénnek is.

Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója, a jótékonysági vásár kezdeményezője és megvalósítója a sajtótájékoztatón elmondta: az adventi időszak nyitányaként a Várkert Bazárban november 26-án szombaton délelőtt megrendezendő rendezvényhez már számos szervezet csatlakozott. Legalább 40 standon fogják árulni a kézműves termékeket: bejglit, mézeskalácsot és más saját készítésű süteményeket, illetve adventi koszorúkat, gyertyákat, ajándéktárgyakat. A rendezvényt színes családi programok kísérik: koncertet ad Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, lesz LogiKaLand vetélkedő, egész délelőtt lehet majd kézműveskedni, együtt énekelni, mondókázni a Ringatósokkal, valamint fellépnek az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Petőfi Musical Stúdió növendékei is. A befolyt összeget teljes egészében a daganatos gyermekek gyógyulásáért küzdő Őrzők Alapítvány javára fogják felajánlani.

A jótékonysági rendezvény fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki maga is visz saját készítésű ajándékokat és a vásárra látogatókkal közösen kézműveskedik majd – mondta el a kezdeményező.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy támogatják a kezdeményezést. Szeretnék megmutatni, hogy szívesen adnak, fontos számukra mások boldogulása és szeretnék megköszönni a társadalomnak, hogy egyre inkább elfogadott a nagy család. 

Ugron Zsolna író, a Várkert Bazár háziasszonya elmondta, hogy örömmel adnak helyt a jótékonysági rendezvénynek és kiegészítő akciót is szerveznek: november 25-én féláron tekinthető meg nagy karácsonyi kiállításuk.

A Szülők Háza Gyermekfészek Családi Napköziben tartott sajtótájékoztatón Regős Judit, a Szülők Háza Alapítvány elnöke elmondta: küldetésük, hogy befogadó családi közösségeket teremtsenek, hogy megmutassák: „együtt lenni jó, együtt adni jó”.

A sajtótájékoztató alatt a vásár szervezésében résztvevő családszervezetek képviselői – köztük a Mandiner.családé – kézműves portékákét készítettek. Hozzájuk csatlakoztak a felszólalók is. Az esemény családias hangulatát nemcsak a helyszín, hanem a háttérzenét és a közös éneklést adó Ringató (Gállné Gróh Ilona és lánya, Emese) biztosította.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2016. október 29. 02:52
Az államot ne piszkáljuk ilyesmivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!