Magyar diákokat köszöntöttek az Egyesült Királyságban

2016. október 19. 11:01

„Önökön is múlik, hogy milyen lesz Magyarország ötven év múlva” – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövet azoknak az Egyesült Királyságban tanuló magyar fiataloknak, akik részt vettek Magyarország londoni nagykövetségének hagyományos Diákévnyitóján. A család.hu beszámolója.

2016. október 19. 11:01

Az esemény célja évről-évre a magyar diákközösségek összekapcsolása, valamint a nagykövetséggel történő kapcsolatépítési lehetőség megteremtése. Az est folyamán a nagykövetséggel szorosan együttműködő Új Nemzedék Központ munkatársainak is lehetősége nyílt arra, hogy személyesen tájékoztassák a fiatalokat a londoni ifjúsági iroda programjairól - írja család.hu.

Magyarország londoni nagykövetsége az Egyesült Királyság egyetemein működő hallgatói szervezetek együttműködésével, harmadik alkalommal rendezte meg Diákévnyitó fogadását. „Már 1196-ból találhatunk Oxfordból bejegyzést arról, hogy Magyarországi Miklós és testvére itt tanult Angliában. A magyar tudomány alapjait otthon többek között azok a diákok rakták le, akik külföldi egyetemeken tanultak, hogy a megszerzett tudást később otthon kamatoztassák. Szívesen állunk rendelkezésre bármiben, amiben a nagykövetség vagy a konzulátus segíteni tud” – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf Magyarország londoni nagykövete.

Az idei eseményen az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Új Nemzedék Központ (ÚNK) is részt vett, így a londoni ifjúsági iroda munkatársai személyesen tudtak válaszolni a fiatalok kérdéseire, továbbá információkat tudtak adni az ÚNK mentorprogramjáról, és az elkövetkezendő időszak közel 60 eseményéről. A Nemzeti Tehetség Program keretében az ÚNK többek között szakmai programokat, kompetenciafejlesztő tréningeket, képzéseket, tehetséggondozó és tanácsadó rendezvényeket, workshopokat szervez, de közösségteremtő események, könnyűzenei koncertek és színházi előadások is várnak a szigetországban élő magyar fiatalokra.

Az est folyamán szóba került a nagykövetséggel és a diákszövetségekkel történő együttműködés is. Utóbbit tekintve kiemelendő a Cambridge-i Magyar Diákszövetséggel tervezett Future: Hungary Konferencia, amely a legtehetségesebb diákokat köti össze a pénzügyi-, technológiai- és tanácsadói szektort képviselő magyarországi cégekkel, illetve hazai szakmai és továbbképzési lehetőségekről ad tájékoztatást - zárul a család.hu írása.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!