Magyar és határon túli diákok ünnepelhették együtt 1956-ot

2016. október 24. 09:34

A Rákóczi Szövetség diákutaztatási programjának köszönhetően 128 középiskola több mint 6.500 diákja ünnepelhette az 1956-os forradalom évfordulóját különböző Kárpát-medencei helyszíneken.

2016. október 24. 09:34

A szövetség ötödik alkalommal hirdette meg 2016 őszén, Kárpát-medencei középiskolák számára az október 23-i diákutaztatási programot.

A program célja, hogy a Kárpát-medence magyar középiskolásai ellátogassanak legalább egy határ átlépésével egy másik magyar középiskolához, és ott emlékezzenek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire. A program kiemelt célja az is, hogy a látogatás során minél több közvetlen kapcsolat alakuljon ki a magyar diákok, tanárok, illetve iskolák között.

A programot pályázati formában hirdette meg a Rákóczi Szövetség, arra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhetett. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat a pályázat keretében, ehhez a szervezet utazási támogatást biztosít a sikerrel pályázóknak.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!