Gyermekjogi kártyajáték segíti az eligazodást

2016. november 20. 23:42

A Gyermekjogi Világnap alkalomból az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) gyermekjogi kártyajátékot készített az iskoláskorú fiatalok részére – írja a csalad.hu. Az első mesekönyvek sikerének és a társadalom ez irányú igényének köszönhetően 2016-ban az óvodás korú gyermekek számára újabb mesekönyv jelenik meg „Az elveszett madártoll” címmel.

2016. november 20. 23:42

A kártyacsomag fontos üzeneteket hordoz a 6-18 éves korosztálynak: a különböző élethelyzeteket, tárgyakat és szimbólumokat ábrázoló képek segítségével a gyermekek könnyen bevonhatók olyan beszélgetésekbe, csoportos vagy egyéni játékba, ami fejleszti és tudatosítja a gyermeki jogokkal kapcsolatos ismereteiket.

A 30 db kártya egy-egy adott témát tartalmaz, amelyhez számtalan gyermeki jog kapcsolható. Ezek felismerését és értelmezését, valamint a játék lehetséges irányítását a csomaghoz készített útmutató segíti. A különleges csomagokat az OBDK gyermekjogi képviselői juttatják el a köznevelési intézményekbe.

Az OBDK jogvédelmi képviseleti munkája mellett fennállása óta kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a gyermekjogi ismeretek minél szélesebb körben beépüljenek a gyermekek mindennapjaiba. Ennek érdekében a most elkészült kártyák mellett számtalan különböző jogtudatosítási eszközöket hívott segítségül az elmúlt években. A gyermekotthonokban, nevelőszülőknél élő gyermekeknek 2015-ben „Mesék a cicáról, aki nem tudott nyávogni” és „Az Ég Otthona” című egyedülálló gyermekjogi mesekönyveket jelentetett meg, és közel 7500 érintett gyermeket személyesen szólított meg gyermekjogi országjáró körútjain.

Az első mesekönyvek sikerének és a társadalom ez irányú igényének köszönhetően 2016-ban az óvodás korú gyermekek számára újabb mesekönyv jelentik meg „Az elveszett madártoll” címmel. A kötet decembertől kereskedelmi forgalomban is megvásárolható – zárul a család.hu írása.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!