Mézeskalácssütéssel egybekötött sajtótájékoztató az Auguszt Cukrászdában

2016. november 18. 00:18

Mézeskalácssütéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartottak a Családszervezetek I. Adventi Jótékonysági Vásárának főszervezői az Auguszt Pavilon Cukrászdában. Az november 26-i esemény médiatámogatója és aktív résztvevője a Mandiner.család is.

2016. november 18. 00:18
Admin

Király Nóra, az esemény megálmodója, beszámolt a kezdeményezés céljáról és eddigi folyamatáról, majd elárulta, hogy legmerészebb álmait is felülmúlta az az érdeklődés, ami a vásárt övezi: eddig több mint 50 szervezet csatlakozott a felhíváshoz, amelyek révén rengeteg adventi vásári portéka és számtalan izgalmas családi program várja majd a látogatókat. A jótékonysági rendezvény fővédnökségét pedig Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége vállalta, aki maga is visz saját készítésű ajándékokat és a vásárra látogatókkal közösen készít majd adventi koszorúkat.

A mézeskalácsok készítésébe bekapcsolódott a vásár egyik díszvendége, Vitályos Eszter Európai Uniós fejlesztésekért felelős államtitkár is, aki a civilek összefogásának erejét méltatta. Az államtitkár megemlítette, hogy ötgyerekes családban nőtt fel és neki is van két kisgyermeke, ezért is volt azonnal nyitott erre a beteg gyerekekkel kapcsolatos jótékonysági kezdeményezésre. (A vásár teljes bevételét a daganatos gyermekek gyógyulásáért küzdő Őrzők Alapítvány javára fogják felajánlani.)

Sikota Krisztina, a vásárnak helyszínt adó Várkert Bazár kulturális igazgatója kiemelte, hogy örömmel álltak a kezdeményezés mellé és társadalmi felelősségvállalásuk jegyében, a helyszín ingyenes biztosításával szeretnének hozzájárulni a beteg gyermekek gyógyulásához. Elmesélte, hogy ők is töltött már több időt kórházban beteg gyermekével, így megtapasztalhatta, hogy a kisbetegek gyógyulása szempontjából milyen fontos, hogy a család a közelben lehessen. (Az Őrzők Alapítványnál a vásár bevételét egy használaton kívüli családi apartman felújítására fordítják majd annak érdekében, hogy a szülők a kezelések ideje alatt is beteg gyermekük közelében tartózkodhassanak.)

A várandós- és kismama/baba-csomagjairól ismert PromoBox Kft. tulajdonos-ügyvezetője, Fejérdy Zsófia hangsúlyozta: minden magyar cég felelőssége és kötelessége, hogy megtalálja azt a támogatási formát, amivel a lehetőségeihez mérten segíteni tud, és nemcsak karácsonykor, hiszen mindig öröm egy nemes cél érdekében összefogni. Mézeskalács-sütés közben Zsófia is elárulta személyes kötődését a vásárhoz: ő is ötgyerekes családba született, és édesanyja – akivel kiskorában sokat jótékonykodtak – régóta a Tűzoltó utcai Klinikán dolgozik. 

A cégvezető megköszönte a FICSAK-nak az előremutató kezdeményezést, hiszen – mint mondta – a család a legfontosabb és elsődleges összetartó erő a társadalomban, a családszervezetek pedig nem csak karácsonykor végeznek fontos munkát. A vásár egyébként is jó alkalmat teremt arra, hogy a látogatók megismerkedjenek a civilek tevékenységével, és – ha szeretnének – csatlakozhatnak is hozzájuk.

Az eseményen részt vett és a mézeskalácsokat készítőknek szakmai segítséget nyújtott Auguszt-Arató Auguszta, a sajtótájékoztató helyszínét biztosító Auguszt Pavilon Cukrászda vezetője is. 

*            *            *

A FICSAK által kezdeményezett vásárra november 26-án, advent első vasárnapja előtti szombaton kerül sor a Várkert Bazárban. A látogatók számára lehetőség lesz számtalan házi készítésű vásári portéka (lekvárok, sütemények, apró mécsesek, szappanok, gyertyatartók, adventi koszorúk stb.) közül válogatni, melyeket a vásár szerv civilszervezetek képviselői készítenek, ezzel igyekezve megkönnyíteni a karácsonyi ajándékvásárlást. A vásár reggel 9 órától színvonalas családi programokkal is várja az érdeklődőket: koncertet ad Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, a 3-10 éves gyerekek LogiKaland vetélkedőn tehetik próbára ügyességüket, egész délelőtt lehet majd kézműveskedni, együtt énekelni-mondókázni a Ringatósokkal, valamint fellépnek az Újbudai Babszem Táncegyüttes és a Petőfi Musical Stúdió növendékei is. A főszervezők ezzel a rendezvénnyel a jótékonykodás mellett a civil szféra összefogásának erejére és az adventi készülődés fontosságára is fel kívánják hívni a figyelmet, közösen szeretnének hagyományt teremteni Magyarországon a jótékonykodás ezen formájának.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!