Barbie végre normális lett!

2016. december 09. 09:41

A sok-sok kritika és a plasztikai sebészet-mánia hatására a Barbie-kat gyártó Mattel cég végre úgy döntött: anatómiailag arányos, különböző testalkatú babákat készít ezentúl, akik között lesz alacsony, magas, telt, vékony, szőke és barna egyaránt – ahogy a valós életben.

2016. december 09. 09:41

Azt már régóta köztudott, hogy senkinek nem olyan a testfelépítése, mint  Barbie-nak, ennek ellenére néhány nő képes volt agyonműttetni magát, hogy mégis olyan legyen. 

A Mattel végre valahára maga is beismerte, hogy káros olyan babákat gyártani, amelyek súlyosan növelik a kislányok önértékelési problémáit és a testképzavar kialakulásának kockázatát.

Tavaly a cég 23 új Barbie babát dobott piacra különböző bőr- és hajszínnel, alkattal, magassággal és normális lábfejjel, és sok új modellt készül még gyártani a normálisság jegyében.

Fotó: Mattel

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2017. február 21. 11:26
Akkor plasztikázott nagymama-Barbie is kéne, meg mexikói bejárónő-Barbie, meg drogtól püffedt arcú Barbie, meg redneck-Barbie.
Morgen
2017. január 13. 13:52
Alsó osztályos , harmadikos kislányok fogyókúráztak ennek a babénak a majmolása miatt, nem álltak szóba azzal a kislánnyal, akinek -állítólag- tokája volt. (Hét kilóval volt az ideális testsúlya alatt, nagyon tokás lehetett). Idióta divatok terjednek. A baba jó játékszer, ha baba. Barbie egy nő.
avmanster
2017. január 01. 23:51
az új Barbiekat fogják Kenként is árulni, a tolerancia és a transzvesztita tolerancia jegyében. illetve lesz még szakállas Con­chita baba is.
annamanna
2016. december 11. 21:08
Nahát ez az. Valójában a lányok nem néznek ki gettószökevénynek amiatt, hogy barbiztak. A mesék is irreálisak, valahogy a gyerekek ezt mégis feldolgozzák, mióta világ a világ. A kukoricacsuhé baba se nézett ki igazinak, de a gyerekek túlélték mentálisan ezt a megrázkódtatást. Ha a kislányok fogyóznak, az inkább az anyjuk és a reklámok miatt lehet, amik a gyerek számára is a valóság és nem a mesevilág részei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!