Betiltották a Down-szindrómás fiatalokról szóló díjnyertes kisfilmet

2016. december 02. 01:24

Betiltották a „Drága Leendő Anyuka” című, eddig 7 millió emberhez eljutott videót Franciaországban, melyben Down-szindrómás fiatalok üzennek egy édesanyának, akinek hasában szintén Down-baba fejlődik. Az ellenzők azzal érveltek, hogy a kisfilm „zavarhatja azoknak a nőknek a lelkiismeretét, akik jogszerűen eltérő személyes döntést hoztak életükben”, azaz azokat, akik az abortuszt választották.

2016. december 02. 01:24

A megható kisfilmben Down-szindrómás gyermekek és fiatalok válaszolnak egy édesanya levelére, aki most tudta meg, hogy a szíve alatt hordott gyermek nagy valószínűséggel szintén Down-baba. Az alkotás segíthet a hasonló helyzetbe került szülőknek abban, hogy félelmeik helyett erőforrásaikra koncentráljanak, felismerve, hogy boldog élete is lehet gyermeküknek, családjuknak:

Az ellenzők azzal érveltek, hogy a kisfilm „zavarhatja azoknak a nőknek a lelkiismeretét, akik jogszerűen eltérő személyes döntést hoztak életükben", azaz az abortuszt választották.

A kisfilmet megihlető e-mail a Down-szindrómások érdekeit védő olaszországi Coor Down szervezet munkatársaihoz érkezett, akik úgy döntöttek, hogy ilyen módon válaszolnak nemcsak egy, hanem több százezer anyának, szülőnek, családnak. A videó azóta több mint 7 millió emberhez jutott el...

*

A CitizenGo aláírást gyűjt a döntés ellen. Aki egyetért azzal, hogy a videó betiltása diszkriminálja a fogyatékos és Down-szindrómás embereket, ITT írhatja alá a petíciót. 

*

A Down Alapítvány Down Dada szolgálata sorstársi melléállással és a tapasztalatok átadásával segíti az éritetteket. A szolgálat a Down-baba születése miatti traumát segíti feldolgozni a családnak. Olyan tapasztalt szülők segítenek az újdonsült szülőknek, akik szintén Down-szindrómás gyermeket nevelnek. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hirvi
2017. január 13. 19:48
Liberális diktatúra. Ez az! Már cenzúra is van! Mi jön még? Nyilvános megszégyenítés, ha abortuszellenes vagy? Ja, nem, az már megvolt...
hajjaj
2016. december 11. 10:55
Idiótizmus miatt X
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!