Csütörtökig lehet idén Diákhitelt igényelni!

2016. december 12. 12:55

Az első félév utolsó Diákhitel-igénylés – szabad felhasználású Diákhitel1 és a fix 2 %-os Diákhitel2 – határideje ezen a héten, december 15-én lejár.

2016. december 12. 12:55

Az első félév utolsó Diákhitel-igénylési kérelmet december 15-ig lehet eljuttatni az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központhoz.

Rekordalacsonynak számító 3,75%-os kamatú, szabad felhasználású Diákhitel1 egész félévre visszamenőleg is igényelhető, így akár egy összegben 250 ezer forinthoz is hozzájuthat a hallgató. A felvehető hitelösszegek a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint.

A fix 2%-os Diákhitel2 kizárólag a képzési díj kiegyenlítésére fordítható, melynek felvételével kizárólag az önköltséges képzésben résztvevő fiatalok élhetnek és melynek felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege.

Fontos tudni, hogy aki december 15-ig eljuttatja igényét, az január 15-én megkapja a kért összeget. Míg, aki ezen dátumot követően nyújtja be kérelmét, csupán március közepén juthat pénzhez.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény Tanulmányi Osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direkten (www.diakhiteldirekt.hu) is lehetőség van. A Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló magyar és angol nyelven elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén a (www.diakhitel.hu). 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!