Gyerekeké az Országház kulcsa

2016. december 17. 22:39

Megkezdődött az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat közös szervezésű Országházi Gyermekkarácsonya, amelyen több mint nyolcszáz hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermek vesz részt.

2016. december 17. 22:39

A Parlament épületében Kövér László, az Országgyűlés elnöke fogadta a gyerekeket és képviselőjüknek átadta az Országház kulcsát.

A karácsonyi programok megkezdése előtt a résztvevőket köszöntve a házelnök arra emlékeztetett, hogy az Országházat több mint száz évvel ezelőtt építették a mesterek a Kárpát-medencéből idehozatott anyagokból, és az idelátogatók szerint a világ egyik legszebb Parlamentje.

Kövér László elmondta, hogy évről évre máshonnan érkező gyerekeket látnak itt vendégül, és minden alkalommal néhány órára átadja számukra az Országház kulcsát.

Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnöke hozzátette, hogy Magyarország leghíresebb és legismertebb művészei lépnek fel a rendezvényen.

Az egész házat betöltő gazdag programban a meghívott népszerű művészek, előadók karácsonyi műsorral szórakoztatják a gyerekeket, akik idegenvezetéssel végiglátogathatják az Országház nevezetességeit, játszhatnak a Csodák Palotájában, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, neves sportolókkal, művészekkel és zenészekkel találkozhatnak. A programokat arcfestés, lufihajtogatás és buborékfújás színesíti.

(MTI)

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!