Karácsonyi élmények a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattól

2016. december 08. 09:33

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) – már hagyományosan – idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg 2.300 magyarországi és határon túli, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeket.

2016. december 08. 09:33

„Mindenki Karácsonya” a Westend City Center Cinema City mozitermében 

December 13-án 13 órától a „Mindenki Karácsonya” elnevezésű rendezvényre 300 hátrányos helyzetű gyermeket hív meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből, hogy ezzel is szebbé és emlékezetessé tegye számukra a karácsonyt.

A Gyermekmentő Szolgálat immár huszonötödik éve rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját. Idén a Budapesti Operettszínház musical-előadásaiból láthatnak részleteket a gyerekek. A műsor után kezdődik a várva-várt ajándékosztás, a támogatók – köztük a Gyermekmentő legnagyobb és legrégebbi támogatója, az OTP Bank – által felajánlott ajándékcsomagok átadásával. Az OTP Bankon kívül a rendezvényt tizenhetedik éve befogadó WestEnd City Center is megajándékozza a gyerekeket. Az eseményen arcfestéssel és édességgel is kedveskednek a kis vendégeknek. 

Országházi Gyermekkarácsony 

December 17-én az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat újra megszervezi az „Országházi Gyermekkarácsony” című programot az Országházban, melyre több mint 800 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról. Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek az Országház termeit.

A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd. Részt vehetnek a Csodák Palotája programjain, válogathatnak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolják őket végig az Országház nevezetességein, és megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlik majd. 

A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sor kerül, Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének részvételével. 

MKB Karácsonyi Gyermekgála: Csajkovszkij A diótörő című mesebalettje az Operaházban

December 18-án 11 órától az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat immár 19. éve megszervezi meg közös karácsonyi programját az Operaházban, ahol Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét nézhetik meg a gyerekek. Az igazi karácsonyi hangulatot idéző előadás csodálatos muzsikája és látványa gyönyörködteti az ország különböző részeiből és a határon túlról meghívott 1200 hátrányos helyzetű gyermeket, akik közül sokan nemhogy az Operaházban, de Budapesten sem jártak még soha életükben.

Csajkovszkij Diótörője évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része az Operaházban. Vaszilij Vajnonen és Oláh Gusztáv emlékének adózva a Magyar Nemzeti Balett a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti és látványvilágbeli elvárásainak megfelelő új feldolgozással jelentkezett. Csajkovszkij varázslatos muzsikájára egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás balettigazgató koreografált új mesebalettet.

Az előadást két felvonásban táncolják a Magyar Nemzeti Balett művészei. A főbb szerepekben Felméry Lilit (Mária hercegnő), Lavguno Levgent (Unokaöcs, Diótörő, Herceg), Szigeti Gábort (Drosselmeier) és Liebich Rolandot (Egérkirály) láthatják. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!