Hollande: A terrorizmus elleni harc nem mehet a demokrácia rovására

2016. december 21. 07:16

Telefonon beszélt egymással François Hollande francia államfő, illetve Angela Merkel német kancellár a berlini merénylet után. A két politikus egyetértett abban, hogy a „terrorizmus elleni könyörtelen harc nem mehet a demokráciáink értekeinek és az életmódunknak a rovására”.

2016. december 21. 07:16

François Hollande francia államfő és Angela Merkel német kancellár kedden egyetértett abban, hogy a „terrorizmus elleni könyörtelen harc nem mehet a demokráciáink értekeinek és az életmódunknak a rovására” – közölte kedden a francia elnöki hivatal a két ország vezetőinek telefonbeszélgetését követően. Az Élysée-palota közleménye szerint a berlini karácsonyi vásárban kamionnal elkövetett, 12 halálos áldozatot követelő tömeges gázolás után a francia elnök felhívta telefonon a német kancellárt, és kifejezte „mély együttérzését, barátságát és Franciaország szolidaritását”.

A franciák tudják, hogy mi a jelentősége a támogatási megnyilvánulásoknak a gyász szomorú óráiban” – írta az elnöki hivatal. Francois Hollande és Angela Merkel „megerősítették, hogy a francia és német biztonsági erők teljes készültségben vannak, hogy felvegyék a harcot a terrorizmus ellen, és az európai szinten meghozott intézkedéseket megvalósítsák”. Abban is egyetértettek, hogy „a terrorizmus elleni könyörtelen harc nem mehet a demokráciánk értekeinek és az életmódunknak a rovására” – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2016. december 21. 14:33
Barmok.
fofo
2016. december 21. 14:12
Inkább pusztuljon el minden keresztény, de ők kitartanak a sajátos "demokráciájuk" mellett! Hát meg is érdemélik a német meg a francia emberek, ha hagyják, hogy ezek maradjanak hatalmon! Szemükbe tudnak nézni az áldozatok hozzátartozóinak?
mokány
2016. december 21. 11:23
Marszejez(Francia Hinusz) refrénje: "Ó-ÓÓzárm szittojen!" = "Aux armes citoyen!" = "Fegyverbe polgárok!"
cutcopy
2016. december 21. 11:16
Tehát továbbra sem tesznek semmit és marad a mély együttérzés..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!