Abortuszellenesnek bélyegezték, pedig „választáspárti”

2016. december 02. 08:09

Még csak nem is életvédő, hanem „választáspárti” kisfilm született. Ennek ellenére abortálták.

2016. december 02. 08:09
Szőnyi Szilárd

„Ugye, milyen szívmelengető, amint mosolygó, kacagó Down-szindrómás gyerekek, felnőttek egy társadalmi érzékenységet elősegíteni hivatott videón arról vallanak, a sok nehézség ellenére mennyire boldog életet tudnak élni, és azt látni, hogy a filmecske végén miként ölelik meg édesanyjukat?

Hát nem. Nem szívmelengető, nem megrendítő és nem bájos. Legalábbis a francia Államtanács szerint. Hanem megbotránkoztató és lelkiismeret-furdalást gerjesztő. Mármint azon nők számára, akik  mivel a szűrővizsgálat szerint fogyatékos gyermeket vártak elabortálták magzatukat. Idén év elején a francia médiahatóság a fenti okokból tiltotta meg a 2014-es Down-világnapra készült alkotás tévésugárzását, mely döntést most a törvényesség őrei csont nélkül megerősítettek.

A filmben egyébként egy árva szó nem esik abortuszról, senkit nem szólítanak fel arra, hogy tartsa meg, netán – ha nem képes felnevelni – adja örökbe a gyermekét. Csupán felvillantották a Down-gyerekeket nevelők sokasága által sokszorosan igazolt valóságot, lehetőséget adva, hogy mindenki ennek tudatában határozzon magzata sorsáról.

Azaz még csak nem is »életvédő«, hanem »választáspárti« kisfilm született. Ennek ellenére abortálták.

Franciaország, én így szeretlek!”

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hirvi
2016. december 09. 14:17
Ha a melegekről készült volna hasonló film, azt megtapsolták volna, díjat adtak volna érte, és két hónapig óránként nyomták volna a tévében. Tojva arra, hogy a film a heteroszexuálisokat mennyire bántja vagy nem bántja. Ezt a pofátlan, senkiházi képmutatást! Undorító! A liberális diktatúrának és cenzúrának ideje lenne véget vetni, mielőtt egy önmagát kinyíró társadalmat hoznak létre a "szabadság" nevében.
polnemkor
2016. december 02. 20:01
Itt lehet aláírni ez ellen az újabb ostoba és gonosz, perverz és aberrált életellenes libertiánus, femináci korlátozás, tiltás, cenzúra ellen: http://tinyurl.hu/Njb5/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!