Ön francia, és abortuszellenes honlapot működtet? Két év börtönt kaphat!

2016. december 09. 23:00

A francia szocialista kormány büntethetővé akarja tenni azokat a weboldalakat, amelyek – véleményük szerint – pszichológiai vagy erkölcsi nyomást gyakorolnak a nőkre, hogy ne vessenek véget terhességüknek.

2016. december 09. 23:00
Szőnyi Szilárd

„»Harminc évvel ezelőtt a tüntetők a családtervezési klinikák kapujához láncolták magukat (...). Ma a következő nemzedék online folytatja ezt a csatát« – jelentette ki nemrég a nők jogaiért felelős családügyi miniszter Franciaországban.

Laurence Rossignol szerint mindenki szabadon nyilváníthatja ki ellenvéleményét az abortuszról, ha azt tisztességesen teszi, de a véleményszabadságot nem szabad összekeverni mások manipulációjával. A politikus annak apropóján mondta ezt, hogy a szocialista kormány büntethetővé akarja tenni azokat a weboldalakat, amelyek – véleményük szerint – pszichológiai vagy erkölcsi nyomást gyakorolnak a nőkre, hogy ne vessenek véget terhességüknek. A Magyar Kurír katolikus hírügynökség tudósítása szerint a büntetés akár két év börtön és 30 ezer eurós pénzbírság is lehet.

Georges Pontier, a Francia Katolikus Püspöki Konferencia elnöke levélben fejezte ki aggodalmait François Hollande elnöknek. Arra kérte az államfőt, ne engedje, hogy a törvényjavaslat átmenjen, mert az súlyosan sértené a demokratikus alapelveket. A törvényjavaslatot a francia szenátusnak is el kellene fogadnia, mely tavaly már egyszer megakadályozta ugyanezt.

Idén januárban több hírportál megírta: az Hollande-adminisztrációt felbosszantotta, hogy a francia kormány abortuszpárti weboldalát, minden hivatalos felszólamlás ellenére, a Google hátrébb rangsorolta, mint az ivg.net életvédő honlapot. Utóbbi oldal neve az abortusz eufemisztikus francia elnevezésének rövidítése (Interruption volontaire de grossesse – „a terhesség önkéntes megszakítása”); és amikor a francia felhasználók az ivg betűszóra keresnek rá, az első találat az életvédő honlap, mely jogi és egészségügyi információt nyújt az abortuszról, beleértve az azzal járó pszichológiai és fizikai veszélyeket, illetve a gyermekneveléshez igénybe vehető támogatási formákat.

A múlt héten egyébként arról adtunk hírt, hogy a francia Államtanács betiltott egy, a Down-szindrómás gyermekek életesélyeiről szóló kampányfilmet, mert úgy ítélte meg, hogy az lelkiismeret-furdalást okozhat a fogyatékos magzatukat elvetető nőknek.”

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Apáczai
2016. december 19. 21:04
Ezek nem hulyék. Ezek hétpróbás erkölcstelen gazemberek. Sőt, köztörvényes bűnözők, mivel gyilkosságra uszítanak.
Gombóc XVI. Artúr
2016. december 13. 11:46
Nem csodálom, hogy hamarosan megy a szemétbe a szocialista kormány, aki/ami sz.rik a szólásszabadságra, amely a demokrácia talán legnagyobb értéke.
qwrtzq
2016. december 10. 15:10
Nehéz eldönteni, hogy ez komoly hír vagy csak az "Így buktam a szavazóimat" című szituációs komédia egy snittje.
Senye Péter
2016. december 10. 13:38
Tipikus (persze sokszor egyoldalú) liberális álláspont, ami szerint az egyén szabad döntését szervezett formában nem szabad befolyásolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!