Ha elveszett a háziállata, forduljon kutyadetektívhez!

2017. január 17. 15:29

Elveszett családi kedvencek után kutat a Psí detektív (Kutyadetektív) elnevezésű cseh ügynökség.

2017. január 17. 15:29

„Munkánk iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Néhány hónapos tevékenységünk alatt már több tucatnyi családi kedvencnek sikerült a nyomára bukkannunk” – nyilatkozta Anetka Sobotková, a Psí detektívügynökség vezetője a Novinky.cz prágai hírportálnak.

Az ötlet Amerikából származik. Ott számos ilyen ügynökség működik. Csehországban, és talán Európában is, valószínűleg ők az egyetlenek. Minél gyorsabban jelzi nekünk valaki, hogy elveszett vagy elkóborolt a kedvence, annál nagyobb az esély, hogy megtaláljuk – fejtette ki Michaela Chudobová, a másik „kutyadetektív”.

A kelet-csehországi székhelyű ügynökség egy interneten is hozzáférhető adatbankot működtet, amelyre felkerül az elveszett állat fényképe és más fontos adata. Minden egyes állat adatlapja röplap formában kinyomtatható és azonnal lehet terjeszteni a környéken.

A „detektívek” azonnal értesítik az érintett település polgármesteri hivatalát, elintézik az eltűnt állat keresésének hirdetését és tömeges sms-híreket küldenek az ott élő lakosoknak. A szolgáltatás napi ára 5.000 korona, azaz 57.500 forint. A leggyakoribb eseteket kitevő kutyákon és macskákon kívül kerestek már lovakat, teknősöket, papagájokat sőt egy kengurut is.

„A egzotikus állatok keresése könnyebb, mert azokra a lakosok gyorsan felfigyelnek, és értesítenek bennünket vagy a hivatalokat” - mondta el Anetka Sobotková. Szerinte azonban probléma az apró énekesmadarak keresése, amely általában sikertelen, mert azok gyorsan a nagyobb ragadozók prédájává válnak.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!